BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer videorot fra Microsoft

Det tok hele natta før Microsoft fikk til en ny video. Men det opprinnelige poenget med demonstrasjonen lot seg ikke bevise.

Eirik Rossen
5. feb. 1999 - 17:04

Den opprinnelige videoen som ble vist i retten mandag, skulle vise at en PC der Windows 98 var blitt amputert for Internet Explorer etter anvisningene til myndighetenes ekspert, Princeton-professor Edward Felten, fikk vesentlig nedsatt ytelse. Det ble opplyst at videoen bygget på opptak fra én maskin. Nærmere granskning viste at det var kryssklippet opptak fra flere PC-er, og at en av maskinen var blitt håndtert i strid med forutsetningene for demonstrasjonen. Microsofts troverdighet ble mildt sagt sterkt svekket, og dommeren reagerte skarpt på at forfalskede bevis ble presentert i retten, selv om ingen har villet gå så langt som å påstå at selskapet gjorde dette bevisst.

På den opprinnelige videoen viste Microsoft at det ikke gikk å streife på nettet med Feltens endrede Windows 98. Det var likevel mulig å oppdatere operativsystemet over web, noe Microsoft betrakter som en viktig ny Windows-egenskap, men dette går usigelig treigere enn hos originalen.

Den nye videoen, som ble laget natt til torsdag på fem nyinnkjøpte bærbare PC-er, viser derimot at det lar seg fint gjøre å streife nettet på en Felten-PC - selv om nettleseren er fjernet - men at Windows-oppdateringen ikke virker. Den viser også at økonomiprogrammet Money 99 ikke fungerer ordentlig, og at det også er problemer med å kjøre Plus-CD-en for Windows 98.

Da Felten avla sin vitneforklaring før jul, sa han at hans Windows fungerer utmerket og at det ikke er noe poeng å integrere nettleser og operativsystem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.