UTVIKLING

Mer webfokus med Java EE 7

Ny versjon av Java-plattformen for storbrukerne.

Nyhetene i Java Enterprise Edition 7 skal møte tre ulike behov, bedre støtter for HTML5-baserte webapplikasjoner, bedre utviklerproduktivitet og de økte kravene til bedriftsløsningene som bygger på plattformen.
Nyhetene i Java Enterprise Edition 7 skal møte tre ulike behov, bedre støtter for HTML5-baserte webapplikasjoner, bedre utviklerproduktivitet og de økte kravene til bedriftsløsningene som bygger på plattformen. Bilde: Oracle
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. juni 2013 - 12:52

Oracle kunngjorde i går at Java Platform, Enterprise Edition 7 (Java EE 7) nå er tilgjengelig, sammen med et tilhørende SDK (Software Development Kit). Java EE er en utvidet utgave av Java Platform, Standard Edition, som benyttes på blant annet pc-er. Den er beregnet for større applikasjoner og mellomvare. Det er uklart hvor utbredt bruken av Java EE er, men ifølge Oracle var Java EE-komponenter blitt lastet ned mer enn 50 millioner ganger fra nettstedene til Oracle og andre leverandører.

Java EE 7 kommer ifølge Oracle med en rekke forbedringer på mange ulike områder. Det viktigste området ser ut til å være utvidet støtte for webapplikasjoner basert på HTML5. Oracle skriver at den nye utgaven av plattformen tilbyr en skalerbar infrastruktur for bygging av HTML5-applikasjoner ved å redusere responstider ved hjelp av WebSocket, som tilbyr toveis kommunikasjon med lite forsinkelse. Det loves også forenklet parsing og utveksling av data ved hjelp av JSON-prosessering, samt støtte for mange flere samtidige brukere gjennom Java-API-et for RESTful webtjenester, JAX-RS 2.0.

Det loves også en forenklet applikasjonsarkitektur som skal bidra til økt utviklerproduktivitet, blant annet ved at det reduserer mengden av standardtekst-kode som må skrives i forbindelse med sentral forretningslogikk. Java Message Service har kommet i versjon 2.0 og skal blant redusere lengden av kode som er nødvendig for å sende og motta meldinger.

Det loves også ny funksjonalitet som skal gjøre det mulig å håndtere enda mer krevende oppgaver. Dette inkluderer blant annet muligheten til å dele opp batch-oppgaver i håndterlige stykker og enklere definering av samtidige oppgaver med flere tråder.

En informasjon om Java EE 7 finnes her.

Java EE 7 støttes allerede av utviklerverktøyet NetBeans IDE 7.3.1, som er tilgjengelig i en tidlig utgave.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.