FORBRUKERTEKNOLOGI

Mer «Windows only» med ny Windows Live

Microsoft har lansert flere nye produkter i en ny generasjon av selskapets Windows Live-satning.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. nov. 2007 - 14:34

Windows Live har det siste året vært Microsofts store satsning på webbaserte løsninger, men fortsatt er det trolig bare de eldre MSN-tjenestene, Hotmail og Messenger, som er markedsledende innen sin nisje.

I går lanserte Microsoft en ny generasjon av Windows Live. Den største nyheten for å øke bruken av de øvrige tjenestene og programmene er nok en felles installasjonsside, hvor brukeren kan krysse av hvilke komponenter som skal installeres på maskinen. Denne skal synliggjøre en rekke av de øvrige tjenestene som Windows Live inkluderer. Det hele er nå samlet på denne siden.

    Les også:

Microsoft mener også at brukerne er frustrert over at de ulike webbaserte tjenestene de bruker ikke er samlet på ett sted. Selskapet mener også at mange mistrives med ikke å kunne logge seg inn på alle tjenestene på ett sted.

Felles installasjon av Windows Live-programmer

Den nye generasjonen av Windows Live inkluderer en del oppgraderte utgaver av eksisterende løsninger, blant annet Windows Live Messenger (versjon 8.5), Hotmail, Spaces og Windows Live Toolbar, men også et utvalg nye produkter.

Den største nyheten er nok Windows Live Mail, som selskapet har snakket om i lang tid. Dette er i praksis et Windows-program som erstatter til Outlook Express og Windows Mail, de innebygde e-postklientene i Windows. Den nye klienten har blant annet støtte for å samle flere innbokser, blant annet fra AOL og Gmail, i én felles oversikt. Det samme kan gjøres med flere kontaktlister.

Windows Live Photo Gallery, som er et program for organisering og deling av bilder og video. Det skal blant annet være mulig å laste opp filene direkte fra programmet til Windows Live Spaces, Flickr og Soapbox.

Windows Live Writer er et annet nytt Windows-program som skal gjøre det enklere for brukere av Windows Live Spaces og andre bloggtjenester å sette sammen og laste opp innhold, inkludert bilder, kart og tagger. Programmet består av et WYSIWYG redigeringsverktøy for dette formålet.

Windows Live OneCare Family Safety er et nytt program som skal hjelpe foreldre med å beskytte unge nettbrukere mot upassende innhold og kontakter.

Det eneste nye produktet som ikke krever at brukerne benytter Windows, er Windows Live Events. Dette er et webbasert verktøy for tidsplanlegging, men brukerne kan også sende ut invitasjoner til andre brukere og dele slikt som bilder og fortellinger knyttet til begivenhetene.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.