BEDRIFTSTEKNOLOGI

Merkantildata: - 75 prosent av alle IT-løsninger med webgrensesnitt

Før kjøpte man IT for å spare penger. Nå er poenget med IT å tjene penger. Den danske utgaven av Merkantildata hevder at innen tre år vil en overveldende andel av IT-løsninger ha webintegrert brukergrensesnitt.

Herman Berg
13. sep. 1999 - 15:48

Markedsdirektør Søren Jensen proklamerte dette i forbindelse med åpningen av Merkantildatas nye hovedkvarter i Ballerup utenfor København i forrige uke.

I løpet av 24 måneder har selskapet samlet 1.200 medarbeidere, hvor av halvparten vil jobbe i det nye hovedkvarteret. Den danske virksomheten kommer til å omsette for 3,2 milliarder danske kroner i år.

Danske Merkantildata er et resultat av mange sammenslåinger og fusjoner og har bygd seg opp til å bli den femte største IT-virksomheten i Danmark, ifølge SOL.dk.

- Nesten alle nye forretningsmodeller vil være bygd opp omkring Internett og nesten all forretningsutvikling vil ha sitt utspring i informasjons- og kommunikasjonsteknologien. Det er en gigantisk transformasjonsprosess for en bransje, som har vokst seg store på å selge maskinvare og som hittil kun har hatt ansvaret for at næringslivets teknikk har fungert. I de kommende år vil vi også få ansvaret for at forretningen fungerer, sier markedsdirektøren som mener det derfor slett ikke er merkelig at IT-selskapene ønsker større enheter for å møte disse nye utfordringene.

- Vi skal ikke lenger bare utvikle velfungerende tekniske løsninger. Vi skal også utvikle velfungerende nye forretningsløsninger som skal understøtte nye forretningsmetoder. Det krever langt flere ressurser og en annen forståelse enn vi er vant til, sier han og mener at kundeorienteringen må være total for alle IT-aktører, fra ideen skapes til virksomheten kommer i full drift.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.