RESULTATERFINANS

Merkantildata avlyser emisjon og fisjon

Som digi.no skrev i går, gikk det tunge rykter om at Merkantildatas emisjon og videre fisjon av Ementor var stoppet. Idag kom bekreftelsen.

27. sep. 2001 - 13:00

digi.no skrev i går at Merkantildata trolig hadde stoppet arbeidet med sin emisjon og fisjonen av Ementor. Les: Rykter om Merkantildata-problemer

Flere kilder digi.no hadde snakket med i finansmiljøet, mente at Merkantildata ikke lenger arbeidet med å få på plass et garantikonsortium, slik man pleier å gjøre foran en emisjon.

- Jeg snakket med mange som naturlig hadde vært spurt, og ingen har hørt noe fra Merkantildata, sa en analytiker til digi.no.

Merkantildata offentliggjorde mot slutten av august at til tross for en svak kurs, skulle selskapet gjennomføre en emisjon på 300 millioner kroner. Selskapet er i utgangspunktet ikke i akutt pengenød, men trenger likevel penger for å gjennomføre en oppdeling man har planlagt lenge. For det er Ementor-delen av selskapet som bidrar med inntekter.

Skiller Merkantildata ut Ementor- og børsnoterer dette selskapet, trenger resten av Merkantildata og Eterra-delen av selskapet påfyll.

Merkantildata-sjef Tom Adolfsen gikk senere på onsdagen knallhardt ut i nettutgaven av Dagens Næringsliv og mente digi.no viderebrakte rykter satt ut av "uprofesjonelle spekulanter" som ønsket å manipulere Merkantildata-aksjen for å selge den short.

Dette gjorde Adolfsen mot bedre vitende. Klokken 12:38 i dag, mindre enn ett døgn senere, snur Adolfsen og sender en børsmelding om avlyst fisjon og emisjon.

"I lys av den senere tids utvikling i finansmarkedene har Merkantildatas styre i dag vedtatt å trekke tilbake sitt forslag om utfisjonering av Ementor. Den tidligere varslede emisjonen på mnok 300 skulle sikre finansiell handlefrihet for de to frittstående selskapene. Dette behovet bortfaller nå og forslaget om emisjon trekkes. På denne bakgrunn har styret også vedtatt å avlyse den innkalte generalforsamlingen 1. oktober 2001", skriver selskapet.

Styreformann i Merkantildata, Riulf R. Rustad, forteller at han har diskutert kritikken fra Adolfsen, med Adolfsen selv.

- Tom mener seg misforstått og mener at han ikke sa det som kom på trykk, sier Rustad til digi.no.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.