RESULTATERFINANS

Merkantildata gjenoppstår og dør

Arne Jensen kaster nå det gamle og belastede Merkantildata-navnet og slår sammen de to datterselskapene til ett.

Med et slag både avliver og gjenoppliver Arne Jensen Merkantildata.

I en børsmelding i dag morges offentliggjør selskapet at man nå slår sammen Eterra og Ementor i et nytt felles selskap.

Dermed er Merkantildata tilbake til det det var da tidligere toppsjef Tom Adolfsen splittet giganten i to 24. august 2000. Som ledd i en opprydding etter mange år med oppkjøp og kraftig ekspansjon, ble Merkantildata delt opp i et IT-integrasjonsselskap og et rent konsulentselskap.

Siden har det blitt ryddet og kuttet et utall ganger på grunn av store underskudd. Dette er trolig årssaken til at Arne Jensen nå benytter anledningen til å kvitte seg med det belastede Merkantildata-navnet og døper "nye Merkantildata" til Ementor.

Konsernet vil ha fire døtre; Ementor Norge AS, Ementor Danmark A/S, Ementor Sverige AB og Ementor Finland Oy og vil til sammen ha 2500 ansatte. Da selskapet ble delt høsten 2000 telte staben 4500 hoder.

I pressemeldingen skriver Jensen at "Eterra og Ementor kompletterer hverandre i kompetanse og tjenestetilbud. Ved å samle denne kunnskapen og kreativiteten, vil vi kunne tilby et enda bredere og koordinert tilbud til våre kunder".

Dette er nye toner fra et selskap som lenge forsøkte å selge Ementor. Men IBM, WM-data og andre potensielle kjøpere avviste i fjor sommer tilbudene fordi man syntes prisen var for høy.

Et annet argument er at sammenslåingen vil gi gevinster i form av felles administrasjon og samlokalisering.

Steinar Sønsteby får tittelen "COO", som på norsk kanskje best oversettes med daglig leder. I tillegg blir Gottfred Langseth finansdirektør og tidligere Microsoft Norge-sjef Ole Morten Settevik sjefsteknolog.

"Det forventes at samlokalisering, samordning av støttefunksjoner og øvrige effektiviseringstiltak vil bidra med årlige kostnadsbesparelser på i størrelsesorden 100 millioner kroner. Kostnadene til gjennomføring av sammenslåingen og effektiviseringstiltakene forventes å beløpe seg til omlag 150 millioner kroner", skriver selskapet i børsmeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.