Merkantildata i overraskende pluss

Merkantildata-sjef Arne A. Jensen smiler - han klarte å snike resultatet over i svart for første gang på lenge.

Merkantildata oppnådde i tredje kvartal et positivt resultat før skatt på 1,4 millioner kroner.

Driftsresultat før goodwill (EBITA) i tredje kvartal ble -1,4 millioner kroner mot -57.1 millioner kroner i fjor. Resultat før skatt ble 1.4 millioner kroner, en mildt sagt hyggelig utvikling siden i fjor da det endte på -114.2 millioner kroner. Men at selskapet snek seg over i pluss skyldes salget av Rubik.

Men omsetning i tredje kvartal ble skuffer tungt - analytikerne hadde ventet 1,3 milliarder, men den endte på 1,098 milliarder, et fall på hele 28 prosetn fra 1.521,2 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultatet gir hoveddelen av Merkantildata, Eterra, sitt første positivt resultat. Ementor ble negativt påvirket av svak utvikling i datterselskapet AMI.

Konsernsjef Arne A. Jensen sier i en kommentar til resultatet:

- Jeg er godt fornøyd med at Eterra har oppnådd et positivt resultat i tredje kvartal. Det viser at vi er på rett vei, selv om IKT-markedet ikke gir oss særlig drahjelp.

Jensen forteller at salget av utstyr fortsatt er svakt, men at tjenesteomsetningen fortsetter å øke og utgjør nå 32.7 prosent av samlet omsetning mot 26.8 prosent i andre kvartal.

Men for Ementor er konsulentmarkedet fortsatt preget av overkapasitet og priskonkurranse. Ementor Danmark viser imidlertid fortsatt sterke resultater. Driftsresultatet i Ementor ble -5.3 millioner norske kroner, som i hovedsak skyldes negativ resultatutvikling i datterselskapet AMI med et tap i perioden på 4.4 millioner. Styret forventer et resultat i fjerde og første kvartal neste år i balanse.

Merkantildata hadde en kontantbeholdning på 201.5 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal. Kontantstrøm fra drift var positiv med 1,5 millioner, men likviditetsbelastninger fra tidliger restruktureringsavsetninger gjorde at kontantbeholdningen ble redusert med 46,1 millioner kroner, skriver selskapet.

Dagens spørsmål

Tror du IT-markedet har nådd bunnen?

Ja
Nei
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet så langt

Til toppen