Merkantildata kjøper i Finland

Det stadig større Merkantildata gjennomfører nå sine planlagte oppkjøp i Finland. Samtidig skaffer Tom Adolfsen seg økte lånemuligheter for å finansiere nye oppkjøp.

Det stadig større Merkantildata gjennomfører nå sine planlagte oppkjøp i Finland. Samtidig skaffer Tom Adolfsen seg økte lånemuligheter for å finansiere nye oppkjøp.

Merkantildata ruller videre med sin handlekurv. Som tidligere varslet kjøper Merkantildata nå det store finske dataselskapet Nexor Superstore og det mindre svenske selskapet Saven Data. Snart følger nye, store oppkjøp i Norden.

Nexor Superstore er et datakonglomerat som med seks datterselskaper og 220 ansatte selger både tjenester og produkter til offentlig sektor, næringslivet og privatmarkedet. Selskapet forventes å selge for 1,3 milliarder kroner, men tror de bare vil tjene 45 millioner kroner i år. Eierne får oppgjør i Merkantildata-aksjer verd 133 millioner kroner og 126 millioner kroner i kontanter.

Saven fokuserer på Internett-relatert teknologi og forventer å ville omsette for 120 millioner kroner i 1999. Eierne av Saven får 32 millioner kroner dersom de klarer å tjene fem millioner kroner i år. Saven Data AB har i dag 65 ansatte i Stockholm og fem ansatte i Gøteborg.

Men Merkantildata jakter på langt større fugler enn disse to selskapene. Under presentasjonen av kvartalstall og årsresultat i 18. februar fortalte Tom Adolfsen at det ligger an til "store forandringer i bransjen løpet av året".

- Det er mulig at vi vil se en fusjon med en av våre største konkurrenter i løpet av året, sa Adolfsen.

Til tross for at to av fusjonskandidatene, Enator og Tieto, i mellomtiden har slått seg sammen, sikter Merkantildata åpenbart fremdeles høyt. For å kunne gjennomføre en større fusjon, offentliggjør Merkantildata i dag at de har skaffet seg en økt lånegaranti hos svenske SEB Capital Markets på 750 millioner kroner. Rettigheten "vil sikre selskapet god finansiell handelfrihet til videre vekst og oppkjøp", skriver Merkantildata i sin børsmelding.

Til toppen