Merkantildata kjøper teleselskap på billigsalg

Merkantildata-direktør Tom Adolfsen har vært på handletur igjen. Siste nytt er en intensjonsavtale om å overta teleselskapet Case Telesystemer AS for fire millioner kroner.

Merkantildata-direktør Tom Adolfsen har vært på handletur igjen. Siste nytt er en intensjonsavtale om å overta teleselskapet Case Telesystemer AS for fire millioner kroner.

Case Telesystemer AS leverer telefonsystemer, datastøttet telefoni og andre tele- og datasystemer til små og mellomstore bedrifter. Oppkjøpet passer meget godt med Adolfsens visjon om møte et marked der tele og data stadig blandes sterkere sammen.

Selv sier Merkantildata at oppkjøpet av Case Telesystemer er viktig for Merkantildatas samarbeidsavtale med Telia i Norge.

Merkantildata skal bare betale fire millioner kroner for Case Telesystemer, som synes å være et veldrevet selskap. Med ti ansatte vil Case omsette for cirka ti millioner kroner i 1998 og forventer et resultat før skatt på omlag én million kroner, forteller Merkantildata.

Med på lasset får Merkantildata rundt 600 aktive kunder.

Merkantildata skal etter planen, hvis det ikke dukker opp noe uventet i due dilligence-perioden, overta Case Telesystemer AS allerede 1. januar 1999.

På spørsmål om ikke fire millioner kroner er billig, småler Per-Arne Claussen, direktør for Kommunikasjon-divisjonen i Merkantildata, og sier at "Merkantildata er fornøyd" med avtalen:

- Prisingen i telesektoren er ikke den samme som i databransjen, der mange små selskaper har ekstreme vekstplaner og priser selskapene sitt deretter. Mange børsnoteringer har også dratt prisnivået oppover i databransjen, sier han til digi.no.

Case Telesystemer er grunnlagt og eies av Christian Riege, som får en bindingstid på to år dersom oppkjøpet går igjennom.

Til toppen