Merkantildata klør seg i hodet

Hvem er det som har kjøpt snart ti prosent av selskapet og hvorfor - dette vil nå Merkantildata-styreformann Riulf Rustad finne ut.

Styreformann i Merkantildata, Riulf R. Rustad, har etter hvert fått en ny storeier. En eller flere investorer som skjuler seg bak kundekonto hos JP Morgan Chase Bank kjøper stadig aksjer og har nå snart ti prosent av selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Rustad klør seg i hodet og har nå satt i gang undersøkelser. Han er ikke alene - en analytiker digi.no har snakket med undrer seg også over motivene for aksjekjøpene.

- Dette er trolig en finansiell aktør, dette er ikke noen som ønsker å overta selskapet. Da kan du ikke kjøpe opp aksjene så sakte, det vil etter hvert presse prisen opp. Skal du kjøpe et slikt selskap, legger du et bud på bordet. Det virker heller ikke som noe forsøk på å presse opp kursen, ti prosent er for mye til det, sier analytikeren til digi.no.

Hvis det er èn kjøper og vedkommende fortsetter å kjøpe, vil vedkommende ifølge regler for Oslo Børs måtte fortelle hvem han/hun etter å ha nådd 10 prosent.

Til toppen