BEDRIFTSTEKNOLOGI

Merkantildata lander SAS avtale

Merkantidata sikrer seg ett stykke av kaken

Ole-Andreas Krohn
7. sep. 2000 - 12:39

Merkantildata melder nå at de lander en konsulentavtale for Ementor. Selskapet har inngått en nordisk rammeavtale med SAS.

Avtalen med SAS gjelder utleie av IT-konsulenter i Danmark, Norge og Sverige og vil derfor i første omgang omfatte konsulenter i virksomhetsområdet Ementor. Avtalen gjelder alle former for IT-konsulenter med hovedvekt på WEB- spesialister, prosjektledere, teknikere og eksperter.

SAS forventer totalt sett å benytte IT-tjenester for ca. DKK 500-1000 mill i året. Rammeavtalen skal gi Merkantildata en betydelig andel av denne forretningen. SAS har ønsket å konsentrere innkjøpene fra et fåtall leverandører for å sikre en best mulig tilgang på kvalifiserte IT-ressurser fra leverandører som dekker hele det nordiske markedet. SAS har derfor inngått rammeavtale med Merkantildata som vil være en av få utvalgte leverandører av IT-konsulenttjenester.

Avtalen er i utgangspunktet positiv for Merkantildata fordi den kan gi ett godt vekstgrunnlag og sikker omsetning i årene fremover. Det er også viktig for selskapet å kunne holde på nøkkelansatte ved å tilby utfordrende oppgaver. I og med at det er snakk om en rammeavtale er det imidlertid uklart hvor stor omsetningen på denne avtalen blir. Et annet spørsmål er selvfølgelig i hvilken grad det har vært konkurranse om denne kontrakten, hvilket kan ha presset prisene betydelig.

Tom Adolfsen har imidlertid tidligere trukket seg fra forhandlinger når prisene er blitt for presset. Dette gir grunnlag for å tro at selskapet denne gang er komfortabel med marginene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.