Merkantildata lar Danmark droppe papirregninger

Endelig en god nyhet for Merkantildata. Selskapet skal la danskene droppe papirregninger.

Dansk næringsliv skal - etter modell fra Norge - spare penger på å droppe papirregninger. Nå har en allianse bestående av de største danske bankene valgt Merkantildata-selskapene Ementor og Eterra til å levere et system for elektronisk faktura. I tillegg skal selskapene levere e-fakturasystemet som lar de to mest brukte økonomisystemene i Danmark, Navision og Damgaard, sende og motta e-faktura.

Ementor og Eterra skal både stå for utvikling, salg og distribusjon, noe selskapet anslår at vil gi dem en omsetning på minst 250 millioner kroner de neste fem årene.

Ementor er valgt som leverandør til utvikling av e-fakturas grunnleggende transport- og sikkerhetsmodul samt integrasjonsmodulene til alle Navision/Damgaard-produktene. Eterra skal via et forhandlernett stå for salg og distribusjon av e-faktura.

Systemet forventes klar til lansering i løpet av 4. kvartal 2002.

Finansinstitusjonene bak e-faktura-alliansen er Danske Bank, BG Bank, Nordea, Sydbank, Jyske Bank, Amagerbanken, Amtssparekassen Fyn, Spar Nord, Midtbank samt 132 banker og sparekasser i den danske foreningen Lokale Pengeinstitutter.

E-faktura blir organisert i et selvstendig selskap som eies av finansinstitusjonene i fellesskap.

Til toppen