Merkantildata-leder trekker seg

Arne Dalslaaen, konsernsjef i Merkantildata og Tom Adolfsens høyre hånd, trekker seg.

Arne Dalslaaen, konsernsjef i Merkantildata og Tom Adolfsens høyre hånd, trekker seg.

Merkantildata sendte i dag morges ut følgende melding: Direktør Arne Dalslaaen har etter eget ønske valgt å endre sitt ansettelsesforhold til Merkantildata ASA. Dalslaaen har vært konsernsjef under Tom Adolfsen og et viktig bindeledd mellom de mange delene av den norske IT-giganten.

Oppsigelsen kommer rett i forkant av Merkantildatas omorganisering. Skissen for den nye organisasjonen ble lagt frem under presentasjonen av tredje kvartal, og blir presentert i sin endelige form 17. februar.
Les om det "nye" Merkantildata:
Adolfsen skal fokusere på utlandet
Adolfsen legger frem ny plan

Men oppsigelsen har neppe noe med omorganisering å gjøre.
- Jeg er blitt seksti år og ønsker å ta det noe roligere. Jeg går derfor over i en styremedlem og konsulentrolle der jeg håper å kunne bidra med råd uten å selv å måtte gjennomføre dem, sier Dalslaaen til digi.no.

Dalslaaen forteller at han har jobbet i IBM i 30 år og vært med Tom Adolfsen å bygge opp Merkantildata siden 1991.
- Det har vært utrolige år, men det nå kreves det yngre krefter for å henge med.

Overgangen er planlagt, for gjennom hele fjoråret har den tidligere konsernsjefen påtatt seg stadig flere styreverv. Han er nå styremedlem i Tandberg Data, Norman og ADRA, et selskap som lager programvare for innbetalinger.

Men Dalslaaen forsvinner ikke helt ut av Merkantildata-sfæren. I tillegg til sine andre styreverv, skal han fortsette som styreformann i PC Lan og som styremedlem i REC Computer, to selskaper der Merkantildata er den største eieren.
"Videre vil han på konsulentbasis bistå Merkantildata med andre prosjektoppgaver", skriver selskapet.

Dalslaaen var ikke tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte.

Til toppen