Merkantildata og REC slår seg sammen

Merkantildata og Rask (REC) har slått sammen sine norske og finske PC-produsenter til et stort selskap. Nå skal REC bli størst i Norden.

Merkantildata og Rask (REC) har slått sammen sine norske og finske PC-produsenter til et stort selskap. Nå skal REC bli størst i Norden.

Med Merkantildata i ryggen blir Rask med et byks en langt større PC-produsent og truer dermed både Cinet og EverCom i kampen om å være Nordens største PC-leverandør.

Merkantildata har ikke satset på PC-produksjon, men fikk med seg Oy Mikrolog da de kjøpte det finske datakonglomeratet Nexor Super Store. PC-produksjon er - i hvert fall foreløpig - ikke noe satsingsfelt for Tom Adolfsen. Dette varslet han da også da han kjøpte opp det finske konsernet.
Les om kjøpet av Nexor:
Adolfsen har derfor solgt den finske produsenten til Rask Holding, selskapet bak den store norske PC-produsenten REC. Som betaling får han 40 prosent av aksjene i det nyfusjonerte selskapet.


Men Adolfsen har ikke tenkte å la REC seile sin egen sjø. "Merkantildatas strategi er gjennom aktivt eierskap å bidra til en videre strategisk utvikling av det nye selskapet og over tid redusere sin eierposisjon gjennom et fremtidig nedsalg eller utvanning."

Ledelsen i Merkantildata satt oppe til langt på natt i går for å snekre sammen de siste bitene av transaksjonen. Da digi.no ringte kl. 8:30 i dag var de ellers aktive herrene ikke kommet på jobb.

- De tar seg en ekstra time før de kommer på jobb, får digi.no vite.

Merkantildata sier i sin børsmelding at "de strategiske målene innbefatter ekspansjon i Sverige og Danmark og en mulig børsintroduksjon i løpet av ett til to år.

Det nye selskapet vil - ikke medregnet nye oppkjøp - produsere 45.000-50.000 PC-er og PC-servere til neste år og omsette for mer enn 450 millioner norske kroner i året. Selskapet vil fremdeles ledes fra Drammen med administrerende direktør Rolf Sværen i spissen, men nå med to Merkantildata-styremedlemmer.

Til toppen