Merkantildata planlegger storfusjon

Merkantildata vil trolig kjøpe opp eller fusjonere med en av sine største nordiske konkurrenter i løpet av året, forteller Tom Adolfsen i Merkantildata.

Det var under presentasjonen av kvartalstall og årsresultat (se egen sak "Merkantildata videre i femtegir") at Tom Adolfsen fortalte at det ligger an til store forandringer i løpet av året.

- Det er mulig at vi vil se en fusjon med en av våre største konkurrenter i løpet av året. Det ligger an til store forandringer, sier Adolfsen.

Merkantildata er blitt en nordisk IT-gigant, noe som åpner flere muligheter. Ark (Skrivervik og Cinet), svenske WM-data og Enator, de finske selskapene Tieto og Novo er noen av mulighetene. Uansett hvem det skulle bli, vil en slik fusjon dramatisk endre databransjen i landet det skjer og skape et av de største dataselskapene i Norden.

Storfusjonen er trolig en av årsakene til at Merkantildata nå søker notering på Stockholms-børsen.

- Interessen for Merkantildatas aksjer øker sterkt i Sverige og fra internasjonalt hold. I tillegg ønsker vi oss større omsetning enn det vi kan få her i Norge, sier Adolfsen som insiterer på at den svenske søknaden skjer i forståelse med Oslo Børs.

Som en tjuvstart på fusjonen offentliggjorde Adolfsen oppkjøpet av finske Nexor Superstore, et datakonglomerat som gjennom sine seks datterselskaper selger både tjenester og produkter til offentlig sektor, næringslivet og privatmarkedet.

Merkantildata har åpenbart gjort et hyggelig kjøp fordi Nexor forventes å selge for 1,3 milliarder kroner, men vil bare tjene 45 millioner kroner. Derfor betaler Adolfsen bare 300 millioner kroner.

I tillegg til Nexor kjøper Merkantildata svenske Saven Data med 70 ansatte. Saven fokuserer på Internett-relatert teknologi og vil omsette for 120 millioner kroner i 1999. Eierne av Saven får 32 millioner kroner dersom de klarer å tjene fem millioner kroner i år.

Til toppen