Merkantildata ruller ut bredbånd for en halv milliard

NextGenTel planlegger utrulling av bredbåndsnett i de største norske byene i løpet av de nærmeste månedene. Selskapet planlegger videre ekspansjon i Norden og utvalgte markeder i Europa.

Merkantildata melder i dag at selskapet har inngått en samarbeids- og rammeavtale om utbygging av bredbåndsnett for selskapet NextGenTel AS.

Avtalen skal ifølge selskapet kunne ha et omfang på nærmere 500 millioner kroner i Norge med potensial for utvidelse i Norden og utvalgte markeder i Europa.

Leveransen inkluderer kommunikasjonsutstyr, IT- utstyr, software og konsulentbistand. Betydelige leveranser vil ventelig gjennomføres allerede i inneværende år.

NextGenTel tilbyr et såkalt ADSL-basert bredbåndsnett i byområder basert på avtale med Telenor Telecom Solutions (Telenor Nett) som gir NextGenTel tilgang til kobbertråder i det eksisterende telenettet. Leveransen er basert på kommunikasjonsutstyr fra Cisco Systems og servere fra SUN Microsystems med tilhørende tjenester fra Merkantildata.

NextGenTel eies av en gruppering bestående av Vesta Forsikring, Skandia Fondsforvaltning, Atlantis Vest, Venture Partners og Geocapital. I tillegg er Cisco Systems Capital også involvert som finansiell partner for selskapet.

Selskapet planlegger utrulling av bredbåndsnett i de største norske byene i løpet av de nærmeste månedene, og har altså planer for videre ekspansjon i Norden og utvalgte markeder i Europa hvor Merkantildata kan bli en samarbeidspartner og utbygger.

Leveransen vil gjennomføres av Eterra, Merkantildatas nye selskap for kommunikasjon-, systemløsninger og driftstjenester.

-Denne avtalen viser at Merkantildatas etablering av Eterra med fokus på fremtidens integrerte nettverks- og kommunikasjonsløsninger er en riktig strategisk satsing, sier Tom Adolfsen i børsmeldingen.

;