RESULTATERFINANS

Merkantildata selger Cinet PC

Merkantildata, som fikk kloa i Cinet via oppkjøpet av Getronics, selger nå ut PC-produsenten. Kjøperen er Rask Holding, som samtidig blir en nøkkelpartner til Merkantildata.

Sigvald Sveinbjørnsson
27. juni 2000 - 10:36

Ved oppkjøpet av Getronics ble Merkantildata eier av den kjente, norske PC-produsenten Cinet. Cinet har vært en selvstendig forretningsenhet under Getronics-paraplyen.

Siden den gang har Tom Adolfsen & Co klødd seg i hodet for å finne en plass til selskapet under Merkantildata- paraplyen.

Merkantildata har derfor inngått en intensjonsavtale om salg av Cinet PC med selskapet Rask Holding. Rask eies blant annet av REC Computers.

Planen er å skape et slagkraftig konsern for PC-markedet, gjennom oppkjøp og fusjonering av andre eksisterende virkomheter.

Dette skal sikres gjennom en samarbeidsavtale mellom Rask Holdning og Merkantildata. Rask skal bli Merkantildatas partner på PC-bygging, samtidig som Merkantildata skal sette alt inn på å selge maskinene gjennom sine egne kanaler.

Oppgjøret skjer ved en kombinasjon av aksjer, konvertibelt lån i Rask Holding og kontanter. Merkantildata vil etter transaksjonen få en eierandel i Rask Holding AS på 49,9 prosent. Ved full konvertering av det konvertible lånet vil eierandelen øke til 56,1 prosent. Det opplyser Merkantildata i en børsmelding.

Overtagelsen vil først skje etter at Næringsdepartementet har godkjent planene.

Til sammen vil Rask Holding og Cinet-PC produsere omtrent 82 000 PC-er årlig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.