Merkantildata selger Nord-Norge-kontorene

Tom Adolfsen har begynt ryddejobben i Getronics. Nå selger han Nord-Norge-kontorene til iTet mot 42 prosent av aksjene i selskapet.

Merkantildata-sjef Tom Adolfsen varslet en skikkelig opprydding etter at han overtok Getronics Norden. Selskapet tapte penger og mistet ansatte. Føre skritt kom i dag morges: de nord-norske kontorene selges til iTet (tidligere Nordlandsdata og Moment Data). Les egen sak om denne fusjonen: NordlandsData går sammen med Moment.Data

De ansatte i Nord-Norge-kontorene til Getronics må bytte visittkort nok en gang. Orginalt jobbet de for Cinet, som så ble kjøpt av nederlandske Getronics. I vinter ble hele Getronics Norden solgt til Merkantildata, men Tom Adolfsen sliter i motbakke og selger nå unna de åtte små kontorene i Mo, Bodø, Svolvær, Sortland, Harstad, Narvik, Tromsø og Alta.

Merkantildata-kontorene med 70 ansatte og en omsetning i fjor på 170 millioner kroner selges til iTet, det nye navnet etter fusjonen mellom Nordlandsdata og Moment Data AS i februar i år. Som vederlag for kontorene mottar Merkantildata 42,5 prosent av aksjene i selskapet.

iTet skal nå bli Merkantildatas kanal og partner i Nord-Norge. Etter fusjonen vil selskapet ha 200 ansatte og en proforma-omsetning i 1999 på 400 millioner kroner.

Til toppen