BEDRIFTSTEKNOLOGI

Merkantildata snakker opp kursen

Fortsatt råder en usikker tone i det norske aksjemarkedet, men Oslo Børs totalindeks løftet seg likevel med 0,7 prosent. Av IT aksjene var det mest fokus rundt Merkantildata.

Henrik Anders Skottvoll
23. nov. 2000 - 17:28

Etter en nervøs start på dagen løftet Oslo Børs seg sakte men sikkert opp til dagens høyeste notering ved børsslutt. Oslo Børes totalindeks steg med 0,66 prosent til 1395,28 poeng på et moderat volum. Oslo Børs har så langt i år steget med 2,6 prosent.

IT indeksen falt kraftig fra morgen av, smittet av et fortsatt kraftig fall på Nasdaq onsdag, men avsluttet dagen med en nedgang på 0,30 prosent til 1904,59 poeng. IT indeksen har falt med omkring 22 prosent i november og 15,5 prosent så langt i år. IT og kommunikasjon er med dette den sekoren på Oslo Børs som har hatt den svakeste utviklingen i år. Med andre ord synes det som om investorene foretrekker industriaksjer med solid og stabil inntjening, fremfor høy multippel aksjer som flere av IT selskapene representerer.

Internettkonsulentselskapet Itera fortsetter å falle og ble sist omsatt på kurs 10,6 NOK som tilsvarer et kursfall på hele 12,4 prosent i dag. Nedgangen de siste ukene kan skyldes at tilsvarende selskaper i Norden og USA har falt kraftig på resultat- og nedbemanningvarsel.

En av analytikerfavorittene Eltek, har heller ikke sluppet unna IT fallet. Eltek falt med 10 NOK til sist omsatt kurs 300 NOK, etter at de amerikanske konkurrentene Power One og Peco II falt kraftig onsdag.

Merkantildata avholdt presentasjon i regi av Norske Finansanalytikeres Forening i dag og konsernsjef Tom Adolfsen ser bedring i markedet og tror på et positivt nettoresultat i fjerde kvartal i området 10 mill til 40 millioner kroner. Adolfsen venter ytterligere forbedring i 2001. Merkantildata opplyste også under Capital Markets Day at Eterra er i ferd med å signere en kontrakt til en verdi av 1,7 milliarder kroner over en to års periode med Forvaltningsnett. Merkantildata steg med 0,9 NOK til 38,3 NOK.

Mediaselskapet Schibsted kunne i dag melde at gratisavissatsing 20 MinutesHolding er fullfinansiert etter at venturefondet Apax Europe IV gikk inn med 50 millioner Euro. Schibsted vil investerer 22 millioner euro og får en eierandel på 41,3 prosent i 20 Minutes Holding. Schibsted sluttet på 118,5 NOK som tilsvarer en oppgang på 1,5 NOK.

Nera faller tilbake etter at det japanske mobilselskapet DoCoMo advarer mot at inntektene fra 3G mobiltelefon ikke vil gi den omsetningsveksten som mange europiske teleselskaper regner med. Nera falt 0,7 prosent til 44,1 NOK.

All handel i USA er stengt i kveld pga Thanksgiving.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.