RESULTATERFINANS

Merkantildata som et oppkjøpscase

Ikke overraskende er det mye som dreier seg om Merkantildata på Oslo Børs i morgentimene. Dagens resultatvarsel åpner muligheten for at selskapet blir kjøpt opp, tror Nordea.

Oddmund Grøtte
21. juni 2001 - 10:47

Resultatvarselet til Merkantildata kom neppe overraskende. Utviklingen på Merkantildata-kursen de tre siste ukene og rett etter åpning tyder på det. Aksjekursen er ned fire prosent og er omsatt på 16,2 kroner. Generelt hadde de fleste analytikerne allerede nedjustert sine estimater for konsernet i forhold til selskapets eget mål om å klare et overskudd på 250 millioner kroner før avskrivninger for 2001. Merkantildata ASA nedjusterer dette anslaget kraftig i dagens børsmelding der det forventes et resultat på minimum 100 millioner kroner.


Dette resultatvarselet kommer forøvrig bare to måneder etter at de gikk optimistisk ut med anslaget på 250 millioner kroner.


På en presentasjon i dag sier Tom Adolfsen at de forventer at oppsplittingen av selskapet vil ta mellom seks til ni måneder.
Nordea Securities skriver i en kort kommentar til sine kunder i dag tidlig at de tolker Adolfsens avgang og splitten av selskapet som positivt for aksjekursen fordi det øker mulighetene for oppkjøp av selskapet. Derimot er meglerhuset av den oppfatning at meldingen om emisjonen på inntil 300 millioner kroner vil tolkes negativt.

Nordea konkluderer med at kursen sannsynligvis skal ned på kort sikt, men at Merkantildata vil betraktes som et oppkjøpscase i tiden fremover. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.