Merkantildata taper som forventet

Merkantildata tapte 103,4 millioner kroner i første kvartal i år. Dette er i tråd med forventningene og profit-warningen som selskapet kom med.

Merkantildata tapte 103,4 millioner kroner i første kvartal i år. Dette er i tråd med forventningene og profit-warningen som selskapet kom med.

Negativ markedsutvikling innenfor high- end, servere og lagringssystemer er grunnen til at Merkantildata gikk på et kraftig tap i første kvartal i år. Selskapet fikk et resultat på minus 103,4 millioner kroner, som er en kraftig nedgang siden samme periode i fjor da selskapet fikk et resultat på 115,6 millioner kroner.

At markedet var svakt i år 2000s tre første måneder illustreres også gjennom driftsinntektene som sank kraftig. I første kvartal i år hadde selskapet driftsinntekter på 1,75 milliarder kroner. Samme periode i fjor var driftsinntektene 2,39 milliarder kroner, melder selskapet i en børsmelding.

I april kjøpte Merkantildata opp den nordiske delen av Getronics, tidligere Ark/Skrivervik. Dermed ble konsernsjef Tom Adolfsens Merkantildata det største selskapet innenfor ICT i Norden. Uansett: Merkantildata har fått en kjølig skulder i aksjemarkedet hvor selskapet har tapt terreng i forhold til konkurrentene.

Les hva Merkantildata har foretatt seg:


Kjøpekongen kan selv bli kjøpt
Tungt resultatvarsel fra Merkantildata
Leder-mangel årsak til Merkantildata-kjøp
Merkantildata gjennomfører oppkjøp
Tom Adolfsen blir størst i Norden

Til toppen