RESULTATERFINANS

Merkantildata verdt maksimum 20 kroner

Norse Securities opprettholder sin nøytrale anbefaling etter dagens resultatvarsel, og deres analyser konkluderer med en "fair value" på maksimum 20 kroner per aksje.

Oddmund Grøtte
21. juni 2001 - 11:54

Norse skriver i en egen update på Merkantildata ASA i dag at selskapet står finansielt støtt med en egenkapital på 2,4 milliarder kroner, men at det er negativt for kursutviklingen at det foretas en emisjon på disse kursnivåene.

Analytikeren i Norse konkluderer med at Ementor ASA er verdt mellom 1 til 1,25 milliader kroner basert på diskontert kontantstrøm, noe som tilsvarer 5,5 - 6,5 kroner per aksje. Men det påpekes samtdig at tilsvarende selskaper i Sverige verdsettes lavere, slik at det er en betydelig nedside i dette anslaget.

Problemdivisjonen Eterra AS bør kunne oppnå en markedsverdi på 2 til 2,25 milliarder, tilsvarende 11 kroner per aksje.

Legges verdien av investeringsporteføljen til grunn, som er verdt mellom 400 til 500 millioner kroner, konkluderer Norse med at Merkantildata-aksjen ligger i et intervall mellom 12,5 til 20 kroner. Oppsplittingen av selskapet er positivt, men det er negativt med emisjon på såpass lave kurser som dagens, ifølge rapporten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra