Merkantildata vurderer fortsatt storfusjon

Tom Adolfsen, administrerende direktør i Merkantildata, har ikke lagt planene om en storfusjon på is. Vi er i aktiv dialog med en rekke store europeiske og amerikanske selskaper, sier han til digi.no.

Tom Adolfsen, administrerende direktør i Merkantildata, har ikke lagt planene om en storfusjon på is. Vi er i aktiv dialog med en rekke store europeiske og amerikanske selskaper, sier han til digi.no.

Under presentasjonen av årsresultatet for 1998 tidligere i vinter hintet Tom Adolfsen om kommende storfusjoner i bransjen som kunne involvere hans eget selskap. Etter Netcom er Merkantildata det neste største it-selskapet på Oslo Børs med en børsverdi på 8 milliarder kroner. Selskapet la tidligere i dag frem svært hyggelig tall for først kvartal. (Se tidligere sak i høyre marg)

I mars slo de to svenske og finske gigantene Tieto og Enator seg sammen. (Se tidligere sak i høyre marg)

- Vi viste det lå an til en fusjon mellom Tieto og Enator. Jeg tror muligheten for en ny nordisk storfusjon er mindre, antallet virkelig store aktører er kanskje blitt lavt nok, sier Tom Adolfsen til digi.no.

Adolfsen har derfor løftet blikket noe høyere.

- Vi er i aktiv dialog med en rekke store europeiske og amerikanske selskaper, forteller Adolfsen til digi.no. Han vil ikke røpe akkurat hvem han samtaler med, men forteller at det er selskaper i elitelaget og nevner EDS, Cap Gemini, CMA-group og Getroncis. Hva slags avtale han vurdere vil han heller ikke si noe om.

Nederlandske Getronics er kanskje det mest oppsiktsvekkende navnet, da disse eier en av Merkantildatas viktigste konkurrenter i Norge, Ark/Cinet-gruppen.

Under resultat-presentasjonen i dag morges fortalte Adolfsen han at Merkantildata skal fokusere på å forsterke sin posisjon i Norden, men utelukker ikke ekspansjon inn i nye land. Men Adolfsen foretrekker en europeisk partner.

- Amerikanere ønsker å kjøpe seg en salgskanal og lover oss masse business fordi de har store, globale kunder. De har også masse penger, men de har ikke jo ikke noen strategiplan, sier Adolfsen til digi.no og rister på hodet.

I tillegg til Adolfsens uttalelser i dag er det også andre ting som tyder på en større forestående endringer. 16 april offentliggjorde Merkantildata at selskapet hadde skaffet økt sin lånegaranti hos svenske SEB Capital Markets på 750 millioner kroner. Rettigheten "vil sikre selskapet god finansiell handelfrihet til videre vekst og oppkjøp", skrev Merkantildata i sin børsmelding. (Se tidligere sak i høyre marg)

Til toppen