RESULTATERFINANS

Merkelig Cisco-kjøp i VMware

VMware er superhot og Cisco kjøper nå en bit. Men selskapet er eid av EMC.

30. juli 2007 - 08:14

Virtualisering er en av de heteste markedene i IT-bransjen for tiden, noe lagringsgiganten EMC nok er glade for: EMC kjøpte opp det da ikke så spennende selskapet i 2003 og siden har salget skutt i været.

Nå skal EMC børsnotere VMware, men de skal bare selge unna 10 prosent av aksjene. Og dermed skapes en merkelig eier-situasjon. Tidligere i måneden kjøpte Intel opp en bit av de 10 prosentene, men det er ikke så merkelig - Intel driver en aktiv investerings-politikk.

Det som nå er mer merkelig er at Cisco har offentliggjort at de skal bruke litt over en milliard på VMware-aksjer.

Cisco trenger VMwares programvare og investeringer gjør at "de skjønner VMware bedre", forteller Intel til Wall Street Journal. Cisco kjøper titt og ofte oppkjøp, men da kjøper Cisco hele selskapet for å skaffe seg teknologi.

Men det er nok minst like viktig å bygge allianser med EMC og binde opp VMware før andre aktører som IBM eller Intel gjør det.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.