Merkelig patentsøksmål mot Adobe

Adobe er saksøkt av en gruppe som har fått patent på oppsporing av hyperlenker i lokale nettverk.

Adobe er saksøkt av en gruppe som har fått patent på oppsporing av hyperlenker i lokale nettverk.

I en melding til det amerikanske kredittilsynet Securities and Exchange Commission, forteller Adobe at selskapet er saksøkt av en gruppe som mener at det svært utbredte produktet Acrobat krenker et av deres patenter. Acrobat er Adobes pakke for å håndtere det populære elektroniske dokumentformatet pdf, og omfatter blant annet den fritt distribuerte leseren Acrobat Reader.

Utgangspunktet for søksmålet er U.S. Patent 5,892,908: Method of extracting network information som ble søkt om 10. september 1996 og innvilget 6. april 1999. Søknaden er innvilget fire personer i et lite selskap i Colorado, MarketSpace. I søksmålet er MarketSpace representert av Information Technology Innovation, som beskrives som en interesseorganisasjon for IT-oppfinnere.

Patentet gjelder en metode for å hente informasjon lagret i et nettverket. Ifølge beskrivelsen, dreier det seg om følgende: Det oppgis en adresse til en fil. Filen hentes og leses. Støtes det på en hypertekstlenke i filen, granskes lenken. Dersom denne lenken peker på en fil lagret i det samme lokale nettverket, hentes denne filen.

Mer er det ikke. Problemstillingen synes triviell nok til et begynnerkurs i «data».

Søksmålet konstaterer at tilsvarende funksjonalitet er innebygget i Acrobat, og krever en foreløpig ikke-spesifisert erstatning.

Adobe sier de ennå ikke kjenner detaljene i søksmålet, men mener det savner ethvert grunnlag.

    Les også:

Til toppen