AVTALER & KONTRAKTER

Merker skytjenester i regnskapet

Men HP Norge vinner stadig flere kontrakter.

Små- og mellomstore bedrifter i Norge velger skytjenester fremfor å oppgradere server-rommene. Det merker HP Norge og de andre leverandørene på regnskapet. Sjef i HP Norge, Anita Krohn Traaseth, leverer imidlertid bedre resultater enn moderselskapet.
Små- og mellomstore bedrifter i Norge velger skytjenester fremfor å oppgradere server-rommene. Det merker HP Norge og de andre leverandørene på regnskapet. Sjef i HP Norge, Anita Krohn Traaseth, leverer imidlertid bedre resultater enn moderselskapet. Bilde: Per Ervland
5. juni 2013 - 10:46

IT-markedet er i stor endring, noe giganten HP merker til fulle. Overgangen til skytjenester og paradigmeskiftet fra PC til nettbrett og smarttelefoner gjør at de etablerte aktørene har en betydelig utfordring i å tilpasse seg.

Men hvordan går butikken i Norge? Vi spurte HP Norge-sjef Anita Krohn Traaseth, som kunne lette litt på regnskapssløret til det norske datterselskapet.

Mens Hewlett Packard globalt opplevde et fall i omsetningen på 10 prosent i årets andre kvartal (i forhold til året før), endte nedgangen på «bare» 1 prosent i Norge. Samtidig bedret marginen seg i den norske virksomheten. I en e-post til redaksjonen skriver Krohn Traaseth at de har kuttet 44 prosent i kjøp av eksterne tjenester det siste året, samt kuttet markedsføring og reisebudsjettene med henholdsvis 16 og 14 prosent.

Innen outsourcing og programvare har HP Norge en tosifret vekst, og innen «Print & Computing» skriver Krohn Traaseth at de tar markedsandeler og vokser selv om det er et krevende marked.

– I henhold til HP Norge strategi mot 2015, leverer vi på det vi skal. Fokus er å minimalisere topplinjetapene vi opplever i markedet grunnet endret kjøps-mønster, samtidig som vi bygger en sunn forretning med økt bunnlinje og har fokus på kostbruk slik at vi hele tiden balanserer næring etter tæring.

Krohn Traaseth forteller til digi.no at de store og viktige volumproduktene til HP, severe, går raskere ned enn hva man tidligere hadde forventet.

En viktig årsak er at små- og mellomstore bedrifter i stadig større grad kjøper skytjenester, og derfor ikke trenger ytterligere maskinvarekapasitet. men samtidig vokser lagringsmarkedet, noe som er med å utligne endringene.

Veksten, forteller Traaseth, vil primært komme sammen med partnere på infrastruktursiden til datarommene og innen tjenestesiden. Her har også HP Norge dratt i land noen viktige avtaler det siste halve året. En viktig avtale var Posten Norge.

Tirsdag ble det også kjent at HP har vunnet en kontrakt om å levere infrastruktur til et nytt sykehus i Østfold. Omfanget på denne kontrakten har digi.no ikke lykkes å få ut fra Helse Sør Øst. Men etter det vi erfarer er dette en betydelig kontrakt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.