BEDRIFTSTEKNOLOGI

Merkevaresuksess i Tandberg Data

Tandberg Asia lanserte fredag ny strategi for å øke kjennskapen til selskapets SLR- og MLR-båndstasjoner i Asia. Dette er ledd i Tandberg Datas samlede merkevarestartegi som ble kunngjort i april.

Caspar Lund
28. juli 1997 - 12:42

- Den nye varemerkestrategien er en del av selskapets fornyelsesprosess. Denne prosessen skal føre til at det skal være en samlet strategi mellom varemerke, markedsføring og Tandbergs salgspolitikk, uttaler Ashok Kumar, internasjonal markedssjef i Tandberg Asia, til Newsbytes.

Han sier videre at dette er neste steg i Tandbergs startegi for oppbygging av merkegjenkjennelse innen båndstasjonmarkedet.

-Videre vil strategien øke markedets bevissthet om at Tandberg er en global leder, innovatør og leverandør av båndlagringsutstyr i det profesjonelle markedet, sier Kumar.

Bjørn Evenssen, markedssjef i Tandberg Data ASA, sier til digi at at denne strategien ble lansert fra hovedkontoret 30.april i år og har vært svært vellykket.

- Problemet har vært at ikke alle våre internasjonale salgskontorer har implementert denne strategien samtidig. Det har strukket seg over mange måneder, og derfor har vårt kontor i Asia først lansert den nå, forteller Evenssen.

- Vi i Tandberg Data føler at våre kunder har bedre oversikt over vårt produktsortiment, og vårt budskap kommer lettere frem. Temaet vårt har vært revitalisering. Våre hovedkunder har sagt til oss, som bekrefter det vi selv har vært klar over, at Tandberg må fokusere sterkere på teknologi, sier Evenssen.

- Før vi implementerte denne nye strategien var vårt sortiment uoversiktelig og hvert produkt var en egen, isolert øy. Markedsføringen ble derfor svært dyr. Ved å lage samlebetegnelser slik som SLR og MLR kan vi lettere og billigere kommunisere med våre kunder, avslutter Evenssen.

SLR står for "single-channel linear recording" og MLR for "multi-cahnnel linear recording." Dagens Tandberg SLR-produktserie har kapasitet fra 250 MB til 4 GB (8 GB komprimert), mens MLR-båndstasjoner kan lagre 16 GB ukomprimert og 32 GB komprimert. Tanberg MLR båndstasjoner er også brukt i Tanbergs Library-produkter som kan lagre fra 160 GB til 1,29 TB (Terrabyte).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.