BEDRIFTSTEKNOLOGI

Messenes messe

Mandag starter en av årets viktigste begivenheter for nettverksbransjen i spillebyen Las Vegas i USA. Over 600 utstillere er påmeldt til "messenes messe" - NetWorld+Interop 97 - som fremfor alt er kjent for et kvalitativt svært godt konferanseprogram. Konferansen varer til fredag.

Øystein Kvistad
5. mai 1997 - 14:34

Etterhvert er det blitt slik at de fleste og viktigste produktnyhetene innen tele- og databransjen først blir internasjonalt lansert under verdens største datamesse, CeBIT i Hannover, og ikke under de store amerikanske messebegivenhetene som Comdex og Interop.

Foruten Wall Street Journals årlige "CEO Summit on converging technologies" og en tilsvarende lederkonferanse i Paris, representerer istedet de store IT-messene i USA noe av det fremste som tilbys av konferansevirksomhet for nettverksbransjen. Også i år knytter det seg derfor størst forventning til foredragene fremfor de rene produktlanseringene under Interop 97.

Og på den såkalte keynote-lista finner du mange sterke navn. Først ut på åpningsdagen er Kim Polese, en av Suns Java-arkitekter som gikk ut av selskapet tidlig i 1996 for å være med på etableringen av Marimba, og Bay Network-sjefen David L. House.

Polese vil ta for seg den neste generasjonen med Internett-verktøy som nå begynner å ta form - verktøy som ifølge Polese vil heve det globale nettet flere hakk i forhold til distribusjon av applikasjoner og innhold gjennom mer effektiv båndbreddebehandling. Polese vil spesielt ta for seg nye applikasjoner som hun omtaler som "kanaler", en løsning for masseutnyttelse av programvare og data. Mens dagens web-sider i stor grad er passive, vil kanaler komme til brukeren og gjøre det mulig for annonsører og innholdsleverandører å utvikle et slags en-til-en-forhold ved å motta svarinformasjon fra abonnentene.

David L. House vil blant annet snakke om det nye konkurranseforholdet som er i ferd med å oppstå mellom teleoperatører, internettleverandører og kabel-TV-operatører, som i økende grad vil kjempe om å levere den raskeste, billigste og mest innholdsrike Internett- og intranett-aksessen til sine bedrifts- og privatkunder. For å kunne tilby sikker LAN-til-WAN Internett-kommunikasjon må alle disse aktørene omskalere og bygge om sin nettinfrastruktur for å gi mer båndbredde og et tilnærmest ubegrenset antall aksessknutepunkt, samtidig som de må beholde dagens tilgjengelighet- og ytelsesnivå. Aktørene må dessuten belage seg på å levere en ny miks med Internettjenester, slik som virtuelle private nettverk (VIP-nett), web-administrasjon og brannmurintegrasjon, spår House.

Andre foredragsholdere det knytter seg store forventninger til er Novells Eric Schmidt, Northern Telecoms John Roth, Sanjay Kumar i Computer Associates og Tom Lyon i Ipsilon Networks Inc.

Nyhetstjenesten digi vil utover i uka følge opp flere av foredragene og de viktigste produktnyhetene fra Networld+Interop 97.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.