Messenger-bro mellom Yahoo og Microsoft

Microsoft og Yahoo har lenge lovet samarbeid om lynmeldinger. Nå er en offentlig betatest i gang.

Messenger-bro mellom Yahoo og Microsoft

Microsoft og Yahoo har lenge lovet samarbeid om lynmeldinger. Nå er en offentlig betatest i gang.

Yahoo og Microsoft annonserte onsdag at selskapene har startet en begrenset, offentlig betatest for samkommunikasjon mellom de to selskapenes lynmeldingstjenester.

Det er lenge siden de to selskapene annonserte et samarbeid på lynmeldingssiden. Allerede sommeren 2004 ble det annonsert at Live Communications Server kunne utveksle lynmeldinger mellom de to selskapenes nettverk, i tillegg til nettverkene til AOL. Det var ventet at en offentlig utgave av denne funksjonaliteten ville bli tilgjengelig i første halvdel av 2006. Dette har ikke skjedd, men gårsdagens annonsering viser at arbeidet i alle fall er i gang. Litt mer informasjon om dette arbeidet finnes her.

I praksis betyr nyheten at det nå er mulig for brukerne av Windows Live Messenger å legge inn lynmeldingsadressen til brukere av Yahoos tjeneste, og omvendt. På tvers av nettverkene skal brukerne kunne se informasjon om kontaktenes tilstedeværelse og personlige statusmelding. De vil kunne sende hverandre offline-meldinger og dele "emoticons".

    Les også:

Foreløpig er betatesten begrenset til brukere i 19 forskjellige land, men ingen av de nordiske. Det loves at funksjonaliteten vil bli bredere tilgjengelige i de nærmeste månedene, men vår egen test tydet ikke på slike restriksjoner. Vi fikk fint meldt oss på betatesten hos begge selskapene og sendt meldinger mellom de to klientene.

Brukere av Yahoos klient kan melde seg på her, mens Live Messenger-brukerne kan melde seg på betatesten via Microsofts Windows Live Ideas-nettsted.

Brukerne av Yahoos tjeneste må benytte betautgaven av Yahoo! Messenger with Voice, mens brukere av Windows Live Messenger får tilbud om å laste ned en oppdatert utgave av klienten, så snart de har meldt seg på betatesten. Denne var også tilgjengelig på norsk. Etter påmeldingen må brukerne i begge tilfeller logge seg på tjenesten på nytt.

Denne nyheten hyggelig for brukerne, som nå får større frihet til å velge klient og tjeneste, mer uavhengig av hva de fleste av kontaktene benytter. Det finnes mange klienter som lar brukerne logge på flere tjenester på en gang, men de støttes ikke offisielt av tjenesteleverandørene og kan gi kompatibilitetsproblemer. Dessuten må man registrere seg på hvert av de nettverkene man vil ha kontakt med.

Til toppen