FORBRUKERTEKNOLOGI

Messenger med nye verktøy for personvern

Nå skal du blant annet kunne låse appen med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning.

Nå skal du kunne låse Messenger ved hjelp av fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning.
Nå skal du kunne låse Messenger ved hjelp av fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning. Illustrasjonsfoto: Messenger
22. juli 2020 - 17:17 | Endret 23. juli 2020 - 08:27

Oppdatert: Lagt inn kommentar fra Messengers pressekontakt vedrørende biometriske data.

Messenger lanserer nye verktøy for personvern og sikkerhet som skal gi brukeren mer kontroll, skriver de i et blogginnlegg.

Et av verktøyene, kalt «App Lock», skal la deg låse Messenger-appen og benytte enhetens sikkerhetsfunksjon, som fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning, til å åpne den igjen. Dermed kan du trygt la andre låne telefonen din uten at de får tilgang til dine private meldinger. 

De biometriske dataene dine blir ikke sendt til eller lagres av Facebook, skriver Messenger. 

Både Apple og Android beskytter de biometriske dataene, slik at heller ikke Messenger mottar eller lagrer disse dataene, forteller pressekontakt Jenny Birkeland til Digi.no. 

Denne funksjonen finner man i personverninnstillingene i Messenger-appen, og skal være tilgjengelig på Iphone og Ipad allerede fra i dag. På Android skal det bli tilgjengelig i løpet av de neste månedene. 

I tillegg arbeider Messenger med en funksjon hvor du skal kunne velge hvem som kan sende deg melding eller ringe deg, hvem som havner i forespørsel-mappen, og hvem som ikke kan sende melding eller ringe deg i det hele tatt. 

De tester også en lignende funksjon som på Instagram og i WhatsApp, der bilder som havner i forespørsel-mappen skjules ved å gjøres uskarpt. Slik kan du selv velge om du vil se bilder fra noen du ikke kjenner, før du svarer på meldingen eller blokkerer eller rapporterer kontoen, skriver Messenger i blogginnlegget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.