FORBRUKERTEKNOLOGI

Mest fornøyd med iPhone

Her er listen over hvilke telefoner nordmenn er mest og minst fornøyd med.

President Barack Obama blir tatt avbildet med den mest populære smarttelefonen i Norge, Apples iPhone.
President Barack Obama blir tatt avbildet med den mest populære smarttelefonen i Norge, Apples iPhone. Bilde: Jason Reed/Reuters/SCANPIX
18. jan. 2012 - 08:58

–EPSI Norge har i dag lagt ut resultatene fra en studie av nordmenns generelle tilfredshet med sine mobiltelefoner. Resultatene viser at kundene til Apple og deres iPhone er de mest fornøyde, og uttrykker en høyere lojalitet enn hva tilfellet er for kunder av konkurrerende merker.

Denne studien baserer seg på svar fra godt vel 1100 tilfeldig utvalgte personer i Norge, og viser at iPhone fortsatt skiller seg ut.

– Med en score på 86 på en skala fra 0 – 100 så uttrykker kundene at de er godt fornøyd med sin iPhone, sier Daglig Leder i EPSI Fredrik Høst.

Som tabellen viser er det ganske jevnt blant telefonene bak Apple, men det er verd å merke seg at HTCs popularitet har falt kraftig fra 2010 til 2011.

 <i>Bilde: EPSI</i>
Bilde: EPSI

Når iPhone-kundene ble spurt om de ville velge den samme telefonen igjen var svarene langt mer positive her enn ved andre merker med 86,3 poeng av 100 mulige. Samsung oppnådde bare en score på 66,4 poeng her, mens HTC og Nokia deler andre og tredje plass bak iPhone. Jumbo-plassen går til sekkeposten «andre», med telefoner fra Huawei, Blackberry, Doro og LG, som fikk en score på 55 poeng.

 <i>Bilde: EPSI</i>
Bilde: EPSI

– Når vi bryter ned tallene på hvorvidt man har en smarttelefon eller ikke, så avdekkes det ganske store forskjeller hos enkelte av merkene, men samlet sett så viser studien at nordmenn er godt fornøyd med sine mobiltelefoner, fortsetter Høst.

– Tilsvarende målinger er gjort i 11 land, og resultatene i de øvrige nordiske land er ganske sammenfallende med hva vi ser i Norge, avslutter Høst. iPhone presterer bedre enn sine konkurrenter, og det er kun mindre forskjeller mellom de øvrige merkene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.