ANALYSER

Mest lest i 2012

Hvor mange av disse digi.no-sakene fikk du med deg?

Digi.no har gjennomført en vareopptelling etter at fyrverkeriet hadde lagt seg natt til 1. januar 2013. Resultatet ser du nedenfor.
Digi.no har gjennomført en vareopptelling etter at fyrverkeriet hadde lagt seg natt til 1. januar 2013. Resultatet ser du nedenfor. Bilde: pdphoto.org
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. jan. 2013 - 10:32

Også IT-året 2012, som tidligere år, var preget av en blanding av viktige og mindre viktige saker. Her får du en oversikt over digi.no-sakene som fenget leserne mest i fjor, i stigende rekkefølge.

10. Det at nettbutikken Amentio går konkurs, er populært lesestoff blant digi.no-leserne. Disse sakene var blant de mest leste i 2011. En ny eier overtok innmaten i nettbutikken etter Amentio Datakjeden, men i mai i fjor måtte også ITD Web AS kaste inn håndkledet. Nyheten om dette ble den tiende mest leste saken i fjor. Senere har Amentio.no nok en gang gjenoppstått, med nok en ny eier.

9. I mars i fjor ble det kjent at tastelåsen til iPhone 4 kan knekkes på 20 sekunder med spesialverktøyet XRY.

8. Patentstriden mellom Apple og Samsung preget store deler av fjoråret, og vil fortsette også i år. Digi.no skrev en rekke saker om denne striden, men denne saken ble lest langt mer enn de øvrige om dette temaet.

7. Nyheter om spektakulære våpen blir gjerne mye lest. Denne saken om Boeings CHAMP-missil, som kan slå ut datasentra med mikrobølger, var intet unntak.

6. Men det er ikke bare militæret som angriper. I oktober i fjor ble det kjent at millioner av bredbåndsrutere var blitt angrepet og kapret av kriminelle.

5. Svært mange av digi.no-leserne ville lese om Gartners syn på mulighetene som åpner seg når datasett på flere terabyte kan behandles direkte i minnet på datamaskiner, uten å måtte vente på langt tregere I/O.

4. I april i fjor ville mange lese saken om at fjernsletting av data på mobiltelefonen kan stoppes ved hjelp av en spesiell pose.

3. Selv om mange sverger til nettskyen, er den ikke uten utfordringer. For eksempel kan en enkelt programvarefeil føre til nedetid for samtlige kunder, noe som rammet Microsofts Azure-tjeneste den 29. februar i fjor. Årsaken ser man egentlig av datoen ...

2. Nyheten om at i alle fall enkelte iPhone 5-mobiler brukte mobildata også når mobilen er koblet til WLAN, vakte oppsikt i fjor høst. Dette kunne føre til uønskede mobilutgifter. Problemet har tilsynelatende blitt løst i ettertid.

1. Den mest leste saken på digi.no i fjor handlet om LimID, en norsk oppfinnelse som automatisk overfører BankID-koden fra en kodebrikke til en pc. Oppfinnelsen ble omtalt av leserne som kreativ og morsom, men det ble også lagt vekt på at den nok reduserer noe av sikkerheten knyttet til BankID-løsningen.

Her er listen for 2011.

Mest kommentert:

Mange av digi.nos saker blir også kommentert av leserne, og enkelte saker engasjerte i så måte mer enn andre. Her er topp 5, i stigende rekkefølge:

5. Altinn: – Vi har funnet feilen

4. Microsofts oppskrift på fiasko?

3. Laber interesse for Windows 8

2. Norsk skole må takke nei til Apple

1. – Kan du hjelpe Piratpartiet?

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.