Mestparten av LCD-bransjen etterforskes

Ikke to selskaper, men nesten hele LCD-bransjen, kan ha samarbeidet om prisene på LCD-skjermer.

Mestparten av LCD-bransjen etterforskes

Ikke to selskaper, men nesten hele LCD-bransjen, kan ha samarbeidet om prisene på LCD-skjermer.

På tirsdag ble det avslørt at konkurransemyndighetene i Asia, EU og USA kan ha avdekket et omfattende, ulovlig prissamarbeid mellom en rekke flatskjerm-produsenter. Samarbeidet kan ha oppretthold kunstig høye priser på LCD-skjermer, både til TVer og PC-er.

Konkurransemyndighetene har foreløpig ikke opplyst hvilke produsenter som mistenkes for prissamarbeid, men de første ryktene gikk ikke overraskende om de to største, sørkoreanske Samsung, verdens største produsent av LCD-skjermer, og rivalen LG Philips.

Stadig nye lekkasjer antyder at skandalen er langt mer omfattende enn det man først trodde.

Den engelsk-språklige japanske avisen Yomiuri Shimbun har snakket med kilder og fått tak i det de påstår er den komplette listen av selskaper som kan ha samarbeidet. For hele 10 aktører er under mistanke og de utgjør veldig store deler av LCD-markedet.

I følge avisen er følgende ti aktører være under etteforskning: Sharp, Seiko Epson, Toshiba Matsushita, NEC, Hitachi, IPS Alpha, Samsung, LG. Philips og AU Optronics.

Partene skal ha samarbeidet både om å opprettholde prisene på store skjermer til TVer og mindre skjermer til stasjonære og bærbare PC-er.

Til toppen