BEDRIFTSTEKNOLOGI

META Group: - Microsoft med Linux-produkter innen få år

Et amerikansk analyseselskap tror Microsoft blir nødt til å komme med Linux-produkter på serversiden for å henge med når veksten av Linux virkelig tar av.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. des. 2002 - 09:13
META GroupMicrosoftMETA Group

Ifølge Reuters benyttes Linux i dag i 15 til 20 prosent av alle nye servere.

META Group mener at dette vil gjøre det vanskelig for Microsoft å ignorere Linux som en plattform for selskapets web-, database- og e-post-serverprodukter.

- Vi tror at fra og med slutten av 2004 vil Microsoft begynne å flytte noe funksjonalitet til Linux-miljøet, blant annet .Net-komponenter. Dette vil gradvis inkludere de største back-officeproduktene til Microsoft, for eksempel SQL Server, IIS (Internet Information Server) og Exchange, uttaler META Group ifølge Reuters.

META Group tror også at Microsoft vil gjøre noe med prismodellen for serverutgaven av Windows, slik at den med fordel kan sammenlignes med "gratis" Linux.

Microsoft benekter det hele:

- Jeg er ukjent med at det gjøres noen innsats på det nåværende tidspunkt for å flytte noe produkt til Linux, sier Peter Houston, seniordirektør ved Microsofts servergruppe, til Reuters. Han legger til at det heller ikke finnes noen planer for å gjøre om prismodellen for serverutgaven av Windows.

- Vi har satset på Windows, og vi tror at kundene tjener på det valget vi ha gjort, sier Houston. Han legger til at Microsoft vil fortsette å gjøre det samme for kundene som det selskapet gjør i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra