FORBRUKERTEKNOLOGI

Meta truer med å stenge Facebook og Instagram i Europa

Hvis ikke Meta får lagre og behandle data fra sine europeiske brukere på servere i USA, truer selskapet med å stenge Facebook og Instagram i Europa.

Meta advarer om at de kan komme til å måtte stenge Facebook og Instagram i Europa om de ikke får lagre data fra europeiske brukere på servere i USA.
Meta advarer om at de kan komme til å måtte stenge Facebook og Instagram i Europa om de ikke får lagre data fra europeiske brukere på servere i USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
7. feb. 2022 - 08:08

Det kommer fram i den siste kvartalsrapporten fra selskapet, som eier flere sosiale medier-giganter, skriver City A.M søndag.

Meta bruker såkalte transatlantiske dataoverføringer, som gir dem muligheten til å lagre data fra europeiske brukere på amerikanske servere. De gjeldende avtalene som muliggjør dette, er under gransking i EU.

I rapporten hevder Meta at dersom selskapet ikke lenger får bruke de gjeldende avtalene eller alternativer til disse, vil selskapet sannsynligvis ikke lenger være i stand til å tilby flere av produktene sine i Europa. Det omfatter de populære sosiale mediene Facebook og Instagram.

Mark Zuckerbergs formue minket med nesten 30 milliarder dollar etter Metas børsras torsdag, ifølge CNBC. Han eier nesten 13 prosent av selskapet.
Les også

Zuckerberg mistet en firedel av formuen etter Metas børssmell

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.