FORBRUKERTEKNOLOGI

Meta truer med å stenge Facebook og Instagram i Europa

Hvis ikke Meta får lagre og behandle data fra sine europeiske brukere på servere i USA, truer selskapet med å stenge Facebook og Instagram i Europa.

Meta advarer om at de kan komme til å måtte stenge Facebook og Instagram i Europa om de ikke får lagre data fra europeiske brukere på servere i USA.
Meta advarer om at de kan komme til å måtte stenge Facebook og Instagram i Europa om de ikke får lagre data fra europeiske brukere på servere i USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Det kommer fram i den siste kvartalsrapporten fra selskapet, som eier flere sosiale medier-giganter, skriver City A.M søndag.

Meta bruker såkalte transatlantiske dataoverføringer, som gir dem muligheten til å lagre data fra europeiske brukere på amerikanske servere. De gjeldende avtalene som muliggjør dette, er under gransking i EU.

I rapporten hevder Meta at dersom selskapet ikke lenger får bruke de gjeldende avtalene eller alternativer til disse, vil selskapet sannsynligvis ikke lenger være i stand til å tilby flere av produktene sine i Europa. Det omfatter de populære sosiale mediene Facebook og Instagram.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.