Metallica er blitt tilhengere av nettmusikk

Hardrockbandet Metallica, kjent for kraftig motstand mot musikk-distribusjon over Internett, ser ut til å ha skiftet mening i forbindelse med bandets nye plate.

Hardrockbandet Metallica, kjent for kraftig motstand mot musikk-distribusjon over Internett, ser ut til å ha skiftet mening i forbindelse med bandets nye plate.

Metallica, som i sin tid saksøkte Napster for å distribusjon av piratkopiert musikk, oppfordrer nå fans til å laste ned sanger fra nettstedet Metallicavault.com, som åpner klokka 18 i dag norsk tid.

    Les også:

En begrensning er det riktignok. Musikken kan kun lastes ned av de som kjøper bandets kommende album, St. Anger, som også har kommet ut i dag. Inkludert med CD-en følger det en unik kode som eierne kan bruke for å se live-opptak av bandet og til å laste ned nyutgitte låter.

Ifølge CNet er det ingenting som hindrer venner og bekjente av de som har kjøpt den nye Metallica-CD-en å bruke den samme koden for å få tilgang til innholdet på den nye nettstedet. Men Speakeasy, som er ansvarlig for den tekniske løsningen, sier til CNet at hvis en million mennesker kommer inn på nettstedet med den samme koden, vil det måtte gjøres tiltak mot dette.

Når nettstedet åpner senere i dag, vil det blant annet tilby tre Metallica-konserter, hver med en times varighet. I tillegg vil fans kunne laste ned og dele MP3-filer med sjeldne eller ikke-utgitt Metallica-musikk som er blitt valgt ut av bandet. Hver måned vil det legges ut nytt materiale på nettstedet.

- Vi har alltid ønsket at våre fans skal kunne oppleve vår musikk på nettet, sier Metallicas trommeslag, Lars Ulrich, i en uttalelse.

- Men til nå har de eksisterende distribusjonsmetodene ikke vært opp til den kvalitetsstandarden våre fans har lært å forvente av oss, sier han.

Det svenske nettstedet Säkerhet & Sekretess synes dette er et ganske festlig resonement av et band som lenge oppfordret sine fans til selv å spille inn konserter med bandet på kassett og spre det til andre.

Til toppen