Mexico åpner telekom-sektor

Anslag mot verdens rikeste mann, Carlos Slim.

Mexico åpner telekom-sektor
Carlos Slim har kontroll over 70 prosent av mobilmarkedet i Mexico. Bilde: MiguelTovar/LatinContent/Getty Images / All Over Press

Mexico by (NTB-AFP): Senatet i Mexico vedtok tirsdag nye lover for å åpne opp telekommunikasjonssektoren som i dag domineres av milliardæren Carlos Slim, verdens rikeste mann.

Loven, som allerede er vedtatt i andrekammeret, var et av valgløftene til den nye presidenten Enrique Peña Nieto. Peña Nieto lovte å gjøre Mexico mer konkurransedyktig da han inntok presidentpalasset i desember.

Slims fasttelefonselskap, Telmex, kontrollere 80 prosent av sin sektor, mens mobilselskapet hans, Telcel, har kontroll over 70 prosent av mobilmarkedet.

Den nye loven tar også sikte på å bryte dominansen til landets to store TV-kanaler, Televisa og TV Azteca. Televisa har 70 prosent av kringkastingsmarkedet, mens Azteca har 60 prosent av kabelsektoren.

Både det konservative PAN-partiet og det venstreorienterte PRD støttet lovgivningen som var lagt fram av presidentens PRI.

De tre partiene inngikk etter valget en allianse ved navn Pakten for Mexico med sikte på å overhale utdanningssystemet og arbeidslovene. (©NTB)