Meyer skal samle statens IT-avdelinger

I dag sitter hvert departement på sin egen IT-avdeling. Det skal moderniseringsminister Morten A. Meyer ha slutt på.

I dag sitter hvert departement på sin egen IT-avdeling. Det skal moderniseringsminister Morten A. Meyer ha slutt på.

I næringslivets IT-avdelinger har sparekniven vært brukt har siden toppen av dotcom-bølgen. Blant annet effektiviserer nå Telenor sin interndrift ved å outsource alt til EDB.

IT-drift i offentlig sektor har så langt vært spart, mye fordi man i offentlig sektor stort sett ikke sier opp folk. Men dette er det nå slutt på.

Moderniseringsminister Morten A. Meyer starter nå en effektiviseringsprosess i departementene. Første fase er å samle IKT, lønn og regnskap, skriver Dagens Næringsliv.

Med hver sin IT-avdeling bruker departementene i dag 125 millioner kroner på IT, lønn og regnskap. Nå skal dette samles i en felles organisasjon, lover Meyer.

Etterhvert skal mange funksjoner samles i et felles service-apparat. Meyer vil ikke si hvor mye statsadministrasjonen vil kunne spare på en sammenslåing, men han bekrefter at man skal kutte stillinger.

- De ansatte skal være med i prosessen. De skal gjøres undersøkelser både før og etter for å kunne dokumentere bedre service og konstandene skal ned, sier Meyer til Dagens Næringsliv.

Departementet kunne foreløpig ikke svare på spørsmålene digi.no hadde i formiddag.

Til toppen