Meyer skyver ut IBMs konsulentsjef

IBM Norge sikret seg Morten A. Meyer med et tilbud om å bli konsulentsjef, men jobben var ikke ledig.

17. januar overtar tidligere moderniseringsminister Morten Andreas Meyer sjefssolen i IBMs konsulentavdeling.

IBM Norge har dermed kastet seg rundt fort for å sikre seg den høyt profilerte IT-ministeren. Nå viser det seg at IBM-sjef Morten Thorkildsen måtte gjør en uvanlige omrokkering for å sikre seg Meyer.

For jobben som Meyer fikk var i utgangspunktet ikke ledig og lite tyder på at det var noe lederbytte på gang før Meyer dukket opp som en mulig kandidat.

IBMs norske konsulentdivisjon, Business Consulting Services (BCS) består av over 400 konsulenter, og har vært ledet av Nils Einar Nilsen. Han skal ifølge informasjonsansvarlige Ingvil Grimstad sitte fram til Meyers inntreden.

Ifølge Grimstad har Nilsen "sagt opp sin stilling" og hun kjenner ikke til hva Nilsen nå skal gjøre.

Thorkildsen har store forventninger til den tidligere toppolitikeren som skal lede den største divisjonene i IBM Norge og blir dermed i praksis nestsjef i selskapet.

- Strategisk vil det ligge mye på konsulentbiten framover både i forhold til modernisering, innovasjon og integrasjon ute hos kundene, sier Thorkildsen til digi.no.

Han mener Meyer har den riktige stayerevnen til å kunne få ting gjennomført, og at hans bakgrunn og egenskaper vil være godt fokusert på omstillingsprosjekter.

Meyer sto bak eNorge 2009-planen og hans hjertebarn var borgerportalen Minside, som skal lanseres i desember.

Hvis Meyers planer følges opp i etatene, som skal gjøre tjenester klare for Minside, vil det bli mye ekstra jobb fremover, både for IBM og andre i bransjen.

Thorkildsen forventer at Meyer skal ha en proaktiv og sentral rolle ute hos kundene.

Til toppen