RESULTATERFINANS

Michael Dell grilles av analytikere

Optimistiske prognoser utfordres på webkastet konferanse.

24. juni 2010 - 09:30

I forkant av sin årlige analytikerkonferanse i etter middag, norsk tid, har pc- og serverleverandøren Dell kunngjort reviderte forventninger til regnskapsåret 2010–2011 som avsluttes 31. januar 2011.

Dell tror omsetningen vil øke med 14 til 19 prosent i forhold til forrige regnskapsår, og at driftsresultatet vil øke med 18 til 23 prosent.

Optimismen begrunnes med at bedrifter og offentlig virksomhet ikke kan drøye lenger med å bytte ut sine pc-er, og med at Dell merker stadig bedre respons på sine utvidede løsninger til storbedrifter, en kombinasjon av servere, nettverk, lagring og tjenester.

På analytikerkonferansen vil toppsjef Michael Dell og finansdirektør Brian Gladden gå gjennom selskapets strategi, drift og finansielle utvikling. Det loves blant annet innsyn i hvordan Dell har tenkt å utvide sine storbedriftsløsninger gjennom egen utvikling og gjennom oppkjøp av både åndsverk og nye salgskanaler. Poenget er å møte storbedrifters behov for mer fleksibel infrastruktur og mer effektive måter å tilby og drifte alle slags IT-baserte tjenester.

Infrastruktur og effektiv leveranse av applikasjoner og tjenester er for øvrig blitt et hett tema blant alle store aktører innen global IT de siste månedene.

Dell kan vente seg inngående spørsmål om samtalene mellom selskapet og USAs finanstilsyn SEC om forholdet til Intel, der toppsjef, styreformann og gründer Michael Dell mistenkes for mangelfulle regnskaper og mulig brudd på informasjonsplikten overfor investorer.

Selskapet har satt av 100 millioner dollar med tanke på å oppnå et forlik med SEC slik at Michael Dell kan fortsette i alle sine verv.

Konferansen kan følges på web fra klokka 08.00 Texas-tid, det vil si fra klokka 15.00 norsk tid.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.