RESULTATERFINANS

Michael Dell kan tjene rått på radiospektrum

Kjøpte opp tv-stasjoner for millioner – nå verdt milliarder.

Pengene kommer nok godt med for Michael Dell, som nå ligger an til å tjene en slant på kjøpet han gjorde av tv-kanaler.
Pengene kommer nok godt med for Michael Dell, som nå ligger an til å tjene en slant på kjøpet han gjorde av tv-kanaler.
15. jan. 2016 - 14:44

Tilbake i 2011 begynte Michael Dell plutselig å kjøpe opp tv-kanaler i USA. Planen var ikke å bli mediemodul. Snarere så Dell-gründeren en annen verdi.

Via sitt private investeringsfirma ble det kjøpt et dusin konkursrammede, obskure tv-stasjoner, som knapt hadde seere å vise til. For disse betalte han samlet om lag 80 millioner dollar.

Med tv-stasjonene fulgte et knapphetsgode i form av tildelt radiospektrum, som nå er blitt rene gullgruven. For nå skal frekvensene selges for langt mer.

Kjøpes tilbake

Fortjenesten kan i teorien bli på nærmere 4,2 milliarder dollar, ettersom amerikanske myndigheter nå forsøker å kjøpe tilbake frekvensene, skriver Wall Street Journal.

Verdien følger av stipulerte priser fra det amerikanske Federal Communications Commission, som forbereder kjøp for deretter å auksjonere blokkene bort i en frekvensauksjon til mobiloperatører en gang senere i 2016.

Avisen påpeker imidlertid at Dell nok må regne med langt lavere fortjeneste enn de anslåtte 4,2 milliarder dollar, ettersom frekvensene skal auksjoneres bort etter såkalt «hollandsk» modell.

Det vil si at frekvensene legges ut til maks pålydende, og prisene deretter blir redusert forløpende, inntil en kjøper velger å slå til.

Michael Dell er mangemilliardær, men kan likevel ha nytte av en kapitalinnsprøytning i disse dager. Tilbake i 2013 klarte han, med god hjelp fra investorer, å kjøpe tilbake livsverket Dell og ta selskapet av børs for 24,4 milliarder dollar.

I fjor varslet Dell at de kjøper opp lagringsgiganten EMC for 67 milliarder dollar. Det var en komplisert handel der selskapet skal ha tatt opp nærmere 49 milliarder dollar i gjeld.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.