Michael Dell må svinge øksen

Michael Dell har vært trendsetter og den flinkeste gutten i PC-klassen i siden tidlig på 90-tallet, men nå må han si opp folk for første gang.

Michael Dell har vært trendsetter og den flinkeste gutten i PC-klassen i siden tidlig på 90-tallet, men nå må han si opp folk for første gang.

Dell Computer og de andre PC-selskapene lever i en bransje med permanent trange belter. Til nå har Dell vært trendsetteren som har presset de andre aktørene over på mer direktesalg. Selskapet er nå rammet av sin egen suksess, for etterhvert som konkurrentene kopierer Dell, mister selskapet sine fortrinn. I en fallende amerikansk økonomi stuper PC-salget og Dell arbeider nå med en stor spareplan som vil inkludere oppsigelser, skriver flere amerikanske medier.

Målet for planen er å spare så mye som 8-10 prosent. Selskapet skal allerede ha bremset opp mye reisevirksomheten, og stoppet en del markedsføringsplaner. Varselet om kostnadskutt kom i januar da Dell gikk ut med et resultatvarsel slik mange av deres konkurrenter også har gjort.

Selskapet har i dag 36.000 ansatte og ryktene sier at 4.000 skal ut, skriver vanligvis svært velinformerte Wall Street Journal. Dette er de første oppsigelsene siden oppstarten for 16 år siden.

- Jeg kjenner ikke til noen planer for oppsigelser. Vårt største problem i Norge er å skaffe nok folk, så selv om Dell skal spare penger, vil Norge neppe rammes, sier Ole Konnerup, Dell-sjef i Norge og Danmark, til digitoday.no.

Dell skal legge frem tallene for fjerde kvartal førstkommende torsdag. Analytikere tror omsetningen vil vokse med 26 prosent fra samme kvartal i fjor, men Dell har tidligere alltid vokst rundt 50 prosent.

Til toppen