Michael Jacobs forlater Microsoft

Blir ny Atea-sjef.

Michael Jacobs forlater Microsoft
Michael Jacobs (48) har sagt opp i Microsoft for å bli ny Atea Norge-sjef. Bilde: H.Brombach

Michael Jacobs (48) er utpekt til ny norgessjef for Atea.

Dermed må Microsoft Norge finner seg ny toppleder.

- Vi er svært fornøyd med å annonsere utnevnelsen av Michael som managing director for Atea Norge. Han har lang erfaring med lederskap innen vår industri, senest fra sin lederstilling i Microsoft, sier Ateas konsernsjef Steinar Sønsteby i en børsmelding.

Sønsteby har selv fungert midlertidig i stillingen Jacobs skal fylle, en jobb han har sjonglert samtidig med konsernsjef-rollen siden april i fjor, da Ateas tidligere norgessjef Dag Fodstad fikk sparken.

Visste ingenting

Microsoft Norge ble først informert om at sjefen er snappet opp av Atea i dag. Det skjedde under et allmøte og med epost til de ansatte.

- Nå har Michael besluttet å gå av som vår administrerende direktør for å bli administrerende direktør hos en av våre strategiske samarbeidspartnere. Han fortsetter i Microsoft ut februar for å bidra til en smidig overgang, sier kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen til digi.no.

Jacobs var norgessjef i Dell i over ti år før han sommeren 2013 hoppet videre til Microsoft. Før det inkluderer karrierer også lederstillinger i Oracle, Telenor og Kodak.

I Atea skal han begynne en gang i løpet av første kvartal, fremgår det av børsmeldingen.

Leter etter ny Microsoft-sjef

Microsoft Norge må nå finne en etterfølger.

- Vi har allerede begynt søket etter hans etterfølger og ser fram til å introdusere ny leder snart. Vi ser etter en person med riktig kompetanse, og det er naturlig å se bredt både på interne og eksterne kandidater, sier kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen til digi.no.