Michelin Red Guide - restaurantguide for Palm og Epoc

Det meste kommer til den som venter på det, og ventingen har sikkert gjort enkelte meget sultne.

Det meste kommer til den som venter på det, og ventingen har sikkert gjort enkelte meget sultne.

Palmtop Software har sluppet enda et elegang produkt. Denne gangen er det Michelins restaurantguide.

For å ta det tekniske først, så dekker guiden 6500 restauranter i 20 land. Å få en god karakter i denne er kun forunt de beste, og å spise der er stort sett forunt de med best råd.

Installasjonen er veldig enkel, og man får spørsmål om hvilke land man vil installere for. Siden undertegnede ikke har erfaring fra så veldig mange fine steder i utlandet (spør meg om hamburger- og kebabsteder;o), var det Norge som ble brukt som referanse.

Selve programmet er enkelt og oversiktlig. Øverst har man en nedtrekksmeny hvor man kan velge de byene som er spesielt representert i listen, eller bytte land. I Norge var det bare Oslo, men i andre land var det flere byer. Hovedvinduet har en liste over alle restaurantene som er representert, og forskjellige symboler for om det er hotell, restaurant, kombinert, og ting som om det er billig, antall stjerner og annen nyttig informasjon. Nederst på skjermen kan man velge om man vil ha liste eller detaljert informasjon samt en søkefunksjon.

Ved å trykke på et av navnene på listen eller velge den knappen som velger detaljer kan man se nøyaktig hva Michelin har satt opp på den restauranten eller hotellet. Her kan man finne ut stort sett det meste om restauranten, for eksempel om det er uteservering, hvilke kort de tar, hvilken type mat som er på menyen, om det er røykfrie seksjoner og mye mer.

Søkefunksjonen dekker det meste, og her kan man velge med rimelig høy nøyaktighet hva man er interessert i. Prisklasse, serveringstyper, kvalitet og mye mer er blant tingene. Det var litt trist at det tydelig ikke finnes en eneste billig restaurant med egen parkering og panoramautsikt.

Programmet var veldig lett å bruke, og Palmtop Software har klart å gi nøyaktig den informasjonen man trenger uten å legge til mye annet. Dette burde absolutt ligge på maskinen til en som reiser mye, eller som bare har sansen for god mat.

Palm Pilot
Epoc

Programmet er tilgjengelig for kjøp fra Palmtop Softwares hjemmeside. Prisen er £34.99 for CD, og $49 ved direkte nedlasting.

Til toppen