BEDRIFTSTEKNOLOGI

Micro 80-sjef hardt ut mot PC-Systemer

Fredrik Thorne i Micro 80 var ikke nådig da han på en pressekonferanse torsdag uttalte seg om forholdene i PC-Systemer. - Selskapet har vært kraftig overpriset og har en fremferd overfor sine kunder som er uakseptabel, sier Thorne som tidligere iår var i fusjonsforhandlinger med PC-Systemer.

Eirik Flaa
11. sep. 1997 - 22:00

Torsdag arrangerte Visma pressekonferanse i forbindelse med fusjonsplanene med Micro 80. Micro 80 var representert ved Fredrik Thorne som kom med svært krasse uttalelser om forholdene hos konkurrenten PC-Systemer som Micro 80 var i fusjonsforhandlinger med på vårparten.

- Noe av årsaken til at vi brøt forlovelsen med PC-Systemer var at de har en fremferd overfor sine kunder vi ikke kunne akseptere, sa Thorne og la til at han i utgangspunktet heller ikke hadde vært så innstilt på å fusjonere med PC-Systemer.

- Hvis dere hadde spurt med om min personlige holdning til fusjonen med PC-Systemer når fusjonsforhandlingene startet, hadde dere sannsynligvis fått et lavmælt "ja, dette ser bra ut" til svar. Når det gjelder fusjonen med Visma, kan jeg si med hele mitt hjerte at dette er noe jeg går inn for, sa Thorne og forklarte at ideen om å fusjonere med PC-Systemer var spunnnet ut fra tanken om at "if you can't beat them, join them."

Thorne måtte også svare for at Micro 80 under forhandlingene om fusjon med PC-Systemer var blitt verdsatt til 175 millioner, mens Micro 80 i fusjonsplanen med Visma bare er verdsatt til 110 millioner.

- Årsaken til dette er vel at vi vurderte PC-Systemer som kraftig overpriset, sier Thorne.

Administrerende direktør i PC-systemer, Per Boasson, vil ikke kommentere Thornes uttalelse om overprising av PC-Systemer.

- Jeg kommenterer ikke denne type uttalelser fra konkurrenter, men henviser i steden til å se på utviklingen i våre regnskaper. Disse viser en formidabel vekst både på omsetning og resultat, sier Boasson til digi.no. Han legger til at det etter bruddet i fusjonsforhandlingene med Micro 80, var inngått enighet mellom de selskapene om ikke å kommentere årsakene til bruddet!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.