RESULTATERFINANS

Micro Design flytter verdiskapningen ut av Norge

Trondheimsfirmaet Micro Design ser seg nødt til å flytte stadig større deler av verdiskapningen til utlandet. Årsaken er tiltakende mangel på kvalifisert personell.

Eirik Flaa
13. mars 1998 - 15:01

Selskapet som står bak Q-free systemet, Micro Design, planlegger å flytte stadig mer av virksomheten sin til utlandet. Micro Design har allerede etablert avdelingskontorer i Portugal og Malaysia og regner med å måtte flytte en stadig større del av verdiskapningen i selskapet ut dersom personell-situasjonen ikke bedrer seg.

- Vi har lyst ut 20 stillinger nå. Hvor mange vi trenger å ansette i utlandet avhenger av tilgangen her hjemme, sier administrerende direktør og gründer i Micro Design, Kai Bogen til digi.no. Han mener heller ikke regjeringen er ambisiøs nok i sin nylig framlagte IT-plan.

- Selv om regjeringens IT-plan som legger opp til 500 nye høyere utdannede i bransjen blir gjennomført, vil det fortsatt være et stort udekket behov, sier Bogen og legger til at selskapet satser på å etablere nye avdelingskontorer i andre industrialiserte land, i tillegg til å styrke de allerede etablerte i Portugal og Malaysia.

- Tilgangen på kompetanse er langt bedre i disse landene, sier Micro Design-sjefen som legger opp til kraftig vekst i årene som kommer.

For å kunne gjennomføre den planlagte veksten vil trolig Micro Design trenge mer frisk kapital, men Bogen vil foreløpig ikke ut med hvor mye det dreier seg om.

- Som industribedrift i vekst er det klart vi trenger penger, noe mer vil jeg ikke si, sier Bogen som ikke utelukker børsnotering som ett av virkemidlene for å gjøre selskapet mer attraktivt for nye investorer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.