BEDRIFTSTEKNOLOGI

Micro Warehouse dropper Norge

Micro Warehouse Inc. bestemte på et styremøte tordag at selskapet ønsker å selge eller kvitte seg med en rekke avdelinger globalt. De vil også avhende den norske avdelingen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. des. 1997 - 16:21

Selskapet ønsker å legge ned sine avdelinger i Australia og Japan, og kvitte seg med avdelingene i Norge, Danmark og Finland.

Audun Berg, daglig leder for Micro Warehouse i Norge, sier til digi.no at den norske avdelingen ikke nødvendigvis vil bli stengt.

- Vi jobber nå med en del andre alternativer, inkludert å starte på nytt med egen kapital, eventuelt at andre kjøper oss opp.

Micro Warehouse Norway er idag heleid av det amerikanske moderselskapet.

Berg forteller videre at årsaken til omstruktureringen er at det amerikanske selskapet mener at de nordiske avdelingene er for små til å forsvare en slik stor infrastruktur som kreves for å holde dem knyttet til moderselskapet. Den australske og den japanske avdelingen er for små og for langt unna til å kunne lede dem effektivt og med overskudd.

- Vi går med overskudd, men det er klart det er begrenset hvor mye man kan tjene i et såpass lite land som Norge, sier Berg. Til tross for at den norske avdelingen går med overskudd, er ikke dette tilfellet for alle de andre avdelingene Micro Warehouse nå kvitter seg med. Totalt vil disse ha et tap på omtrent 4 millioner dollar i 1997.

Siden styrevedtaket først ble gjort på torsdag, har ikke Berg noen yttterligere opplysninger om den norske avdelingens framtid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.