BEDRIFTSTEKNOLOGI

Micron dukker opp i Cisco-saken

Erkjenner å ha levert defekt DRAM til flere kunder.

DDR2 SDRAM-brikker fra Micron, en av verdens største minneleverandører.
DDR2 SDRAM-brikker fra Micron, en av verdens største minneleverandører.
14. feb. 2014 - 08:16

I går ble det kjent at Cisco har satt av 655 millioner dollar for å kompensere kunder som har fått problemer på grunn av defekte minnebrikker i deres utstyr.

    Les også:

Cisco forklarte at problemet oppstår i komponenter som er minst to til tre år gamle, og som svikter etter at utstyret har vært skrudd av og på igjen. Cisco har ikke villet si hvem som har levert de defekte minnebrikkene, men nøyde seg med å si at alle kom fra én leverandør, og at de ble produsert i årene 2005 til 2010.

Wall Street Journal skriver at det kan dreie seg om den amerikanske leverandøren Micron.

En mulig forbindelse mellom Micron og minneproblemet til Cisco ble trukket i går i et notat fra analytiker Doug Freedman ved RBC Capital Markets, som følger Micron nøye.

Notatet utløste en erklæring der Micron erkjenner problemer ved noen DRAM-brikker levert for over tre år siden, og at de har «arbeidet proaktivt de siste årene med visse infrastrukturkunder rammet av et forholdsvis lite antall produktsvikt utløst under bestemte typer brukssituasjoner».

Erklæring nevner verken Cisco eller andre kunder.

I Microns erklæring heter det videre at selskapet ikke ser for seg noen påvirkning av egne regnskaper.

Cisco har ikke kommentert om de vil prøve å få kompensasjon fra leverandøren av de defekte brikkene. Cisco-sjef John Chambers sa derimot at andre utstyrsleverandører vil måtte innrømme tilsvarende problemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.