BRIKKEPRODUKSJON

Micron sparker 10 prosent: Har snudd fra brikkemangel til salgssvikt

Mindre enn et år etter at de ikke kunne produsere nok for å møte etterspørselen, så må USAs største produsent av minnebrikker dra fram sparekniven.

Micron er verdens fjerde største halvlederprodusent. Selskapet som blant annet produserer minnebrikker og SSD-baserte lagringsenheter må nå kutte kraftig som følge av svak etterrpørsel.
Micron er verdens fjerde største halvlederprodusent. Selskapet som blant annet produserer minnebrikker og SSD-baserte lagringsenheter må nå kutte kraftig som følge av svak etterrpørsel. Illustrasjonsfoto: Stephen Nellis/Reuters
23. des. 2022 - 12:00

Micron Technology har sendt ut et resultatvarsel, som forteller om et betydelig misforhold mellom tilbud om etterspørsel, som de mener vil true lønnsomheten i hele 2023.

– Industrien opplever sin verste ubalanse på 13 år, sier Microns konsernsjef Sanjay Mehrotra, ifølge Bloomberg

Underskuddet i inneværende kvartal blir verre enn ventet, og for å demme opp for tapene sier selskapet at de må kvitte seg med 10 prosent av staben. Det betyr at rundt 4.800 ansatte mister jobbene sine.

PC-salget svikter

En rekke andre har allerede fanget opp at PC-salget stuper, etter at etterspørselen surnet. Det er det bratteste fallet i globale leveranser på mer enn 20 år, ifølge Gartner.

Micron varslet også i forrige måned at produksjonen måtte kuttes med om lag 20 prosent, som følge av et labert market, ifølge Yahoo! Finance.

Inflasjon, renteoppgang, krigen i Ukraina og en ukontrollert Covid-spredning i Kina bidrar til økonomisk usikkerhet. I takt med svakere salg av PC-er og mobiltelefoner, så blir også minneprodusentene rammet.

Hele situasjonen er en u-sving fra brikkemangelen som traff alt fra bærbare datamaskiner til bilproduksjon i fjor, melder nyhetsbyrået Reuters.

PC-salget fortsetter å falle kraftig, kan analytikerne meddele.
Les også

PC-salget opplevde det kraftigste fallet på nesten 30 år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.