Microsoft advarer mot sin egen Messenger

Microsoft har et dilemma, men advarer nå bedrifter mot å bruke den offentlige versjonen av Messenger.

Microsoft har et dilemma, men advarer nå bedrifter mot å bruke den offentlige versjonen av Messenger.

Fremveksten av ormer som sprer seg over lynmeldingsnett som Microsoft Messenger fikk nylig analyseselskapet Gartner til å advarer mot bruk av slike systemer. Dropp bruken av lynmeldingsystemer i bedrifter eller sett opp egne interne servere, var rådet Gartner delte ut.

Nå følger Microsoft etter. Selskapet har et dilemma, særlig her i Norden, hvor Messenger er totalt markedsledene. På den ene siden ønsker ikke Microsoft å rakke ned på sin egen Messenger-tjenesten, men man ønsker også å fremstå som opptatt av sikkerhet.

Samtidig ønsker nok også Microsoft seg et større fokus på alternativet. Microsoft selger Live Communications , en intern-drevet server bedrifter kan sette opp internt for å få kontroll med meldingstrafikken.

Nå rykker Microsofts Europa-sjef for Live Communications ut med en klar analyse og mener at den offentlig tilgjengelige MSN Messenger er en forbrukertjeneste.

- Bedrifter bør ikke bruke forbrukertjenester. Bruke av en forbrukertjeneste utsetter virksomheten for en viss risiko. Man bør derfor basere seg på noe som er skreddersydd til bedriften, sier Torben Andersen, EMEA-sjef i Microsoft for Microsofts Live Communications Server til danske ComON.

I denne tidligere sak kan du lese om Gartners råd for sikker meldingsbruk og gratis-alternativet Jabber

Til toppen